İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle Kartal, Bakırköy, Bağcılar ve Şişli’de ağaçlar devrildi. Üç kişi yaralandı, bazı araçlar hasar gördü.
İstanbul’da etkili olan fırtına nedeniyle Kartal, Bakırköy, Bağcılar ve Şişli’de ağaçlar devrildi. Üç kişi yaralandı, bazı araçlar hasar gördü.
Bakırköy’de iki kişi yaralandı
Florya Sosyal Tesisleri’nde şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağacın parçaları yoldan geçen iki kadının üzerine düştü. Hafif yaralanan kadınlar hastaneye kaldırıldı. Devrilen ağaç, itfaiye ekiplerince kaldırıldı.
Kartal’da bir kişi yaralandı
Kartal Soğanlık’ta fırtına nedeniyle devrilen bir ağaç, bir kişiyi yaraladı. Yaralı vatandaş hastaneye sevk edildi.
Araçlar zarar gördü
Bağcılar Yüzyıl Mahallesi’nde kaldırımdaki bir ağaç rüzgarın etkisiyle devrilerek park halindeki iki otomobilin üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.
Şişli’de yol trafiğe kapandı
Şişli Fulya Mahallesi’nde de bir ağaç yola devrildi. İtfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması sonrası yol tekrar trafiğe açıldı.
Vatandaşlar yürümekte zorlandı
Arnavutköy’de bazı vatandaşlar, şiddetli rüzgar nedeniyle yürümekte zorlandı.
Meteoroloji uyarı yapmıştı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Ağustos’ta İstanbul dahil bazı iller için “sarı” kodlu kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yapmıştı. Uzmanlar, fırtınanın 40 km/saat üzerindeki rüzgarlarda etkili olduğunu ve ağaç devrilmeleri ile yürüme zorluğu yaşanabileceğini açıklamıştı.