Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü itibarıyla 36 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında olduğu iller için uyarı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü başlayarak hafta ortasına kadar etkili olacak sağanak yağışlar için 36 ili uyardı.
Yağışların özellikle Marmara, Ege’nin kuzeyi ve Batı Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor.
Yetkililer, vatandaşların ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde
Meteoroloji verilerine göre hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.
Rüzgarın ise güneyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
Yağış beklenen 36 il
Pazar günü yağış beklenen iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Manisa, Eskişehir, Düzce, Bolu, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin gibi şehirler yer alıyor.
İstanbul, Ankara ve İzmir’de durum
İstanbul’da pazar sabahı gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, öğleden sonra yağışın etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
Ankara’da ise akşam saatlerinde kısa süreli yağış geçişleri olacak.
İzmir’de hafta sonu gök gürültülü sağanak beklenirken sıcaklık 23-25°C arasında seyredecek.