Kadama Kadın Kooperatifi 1 yaşında

20 Kadınla yola çıkan Kadama Kadın Kooperatifi, bir çok olumsuz koşula rağmen 1 yıl içinde büyük başarılara imza attı.

Kadama Kadın Kooperatifi 1 yaşında
Yayınlama: 09.03.2021
A+
A-
8 Mart 2020 tarihinde kurulan Kadama Kadın Kooperatifi 1 yaşında..
 
20 Kadınla yola çıkan Kadama Kadın Kooperatifi, bir çok olumsuz koşula rağmen büyük başarılara imza attı. 
 
Ülkesini ve şehrini seven kadınlar olarak, Erzurum’dan Dünyaya model bir kalkınma hareketi, başlatan Canan Uçar başkanlığındaki girişimciler, bu yolda 400 kadına umut oldu..
 
Kadınları yeteneklerine göre değerlendiren kooperatif, bu amaç doğrultusunda öncelikle Erzurum’un unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini tanıtmak için bir kafe açtı.
 
Ardından kadınların el işlerini sergilemek için Kadama Konağı’nı hayata geçiren Kadama, Erzurum’un el değmemiş topraklarında yetişen meyve ve sebzeleri işlemek ve kurutmak için bir tesis kurdu. 
 
Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı, Canan Uçar,  amaçlarının daha çok alanda daha çok kadına ulaşmak olduğunu belirterek şunları ifade etti:
 
“20 kadınla yola çıktık, şimdi yüzlerce kadınla birlikteyiz. İşsiz veya evine ekmek götürme derdinde olan Erzurumlu kadınlara umut olmayı sürdüreceğiz. Yolumuz uzun ancak başarıya inancımız tam. Erzurumlu kadınların neleri başardığını tüm dünyaya kanıtlayacağız. Bu sayede dar gelirli olan hemşerilerimizin de bütçelerine bir katkıda bulunacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.