Kadir Gökmen Öğüt Kadıköy’e aday oldu

CHP eski Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kadıköy için aday adaylığını açıkladı.

Kadir Gökmen Öğüt Kadıköy’e aday oldu
Yayınlama: 14.10.2018
A+
A-

CHP İstanbul eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt 13 Ekim Cumartesi günü CHP Kadıköy İlçe Başkanlığında müracaatını ettikten sonra basın açıklaması yaptı. 

Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in ve bir çok partililinin katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasıyla Kadıköy Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

 

Kadir Gökmen Öğüt, Kadıköy’de yeni hizmetlere talibim!

Aday Adaylık başvurusuna eşiyle beraber gelen Kadir Gökmen Öğüt,  ilçe başkanlığında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Ben Kadıköy Belediye Başkanlığına neden talip oldum? Kadıköy’de bugüne kadar hizmetlerin üstüne daha iyilerini eklemek için adayım. Birbirine saygılı bir kent olan Kadıköy’de 451.000 nüfusuyla demokrasinin kültürün sanatın başkenti. İmar sorununu Fikirtepe dışında çözmüş bugüne kadar örgütümüzün ve Kadıköy’lüler bu özelliğini korumuştur. İnci gibi olan Kadıköy’ü vapurdan indiğiniz andan itibaren sanatın ve kültürün başkent özelliğini korumak zorundayız. Sokaklarda yapılacak entellektüel tartışma ortamlarını sağlamak sinema ve tiyatro fuayelerini açık alanlara taşımak, her köşe başında sahaflara yer vermek, sokaklarda yerel şenlikler düzenlemek, tarihi çeşmelerin işlevsel olduğu, sahiliyle, Altı yoluyla, Modasıyla, Bahariye – Bağdat caddesiyle, Tarihi Çarşısıyla, daha fazla çekim merkezi haline getirmek zorundayız.”

 

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT KİMDİR?

Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu olan Kadir Gökmen Öğüt, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde 24. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir. 6 Eylül 2014 tarihinde CHP parti meclisi üyesi seçilmiştir.

1959 yılında aslen Çankırı, Çerkes ilçesi’nde dünyaya gelen Kadir Gökmen Öğüt’ün annesi Meliha Hanım, babası ise Naci Bey’dir.

Üniversite eğitimi öncesinde Elbistan Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesi’ni tamamlamıştır.

1976 senesinde Fakülte Derneği kuruculuğu, 1977 senesinde ise Diş Hekimliği Fakültesi öğrenci temsilciliği yapmıştır.

Uzun yıllardır yaşantısını İstanbul, Kadıköy‘de sürdüren Kadir Gökmen Öğüt serbest diş hekimi olarak çalışmıştır.

Siyaset hayatında, 1992 ve 1995 arası, SHP Kadıköy İlçe Başkanlığı, 1995 ve 1999 yılları arasında ise Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanlığı yapmış, 1999 ve 2004 seçimlerinde Milletvekili adayı olmuş, CHP İl, İlçe delegasyonlarında ve seçim komitelerinde çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Siyasi hayatının yanı sıra mesleki hayatını da başarı ile sürdüren Kadir Gökmen Öğüt, 1990 senesinde İstanbul Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeliği, 2004 ve 2008 arasında İstanbul Diş Hekimleri Oda Başkan Vekilliği, 2010 ve 2011 arasında ise Oda Başkanlığı görevlerini sürdürmüştür.

2011 genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak Meclis’te yer alan Kadir Gökmen Öğüt evli ve bir çocuk babası. Kadir Gökmen Öğüt, orta derecede İngilizce bilmektedir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.