Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş’ta 5 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 07.09.2024
Düzenleme: 07.09.2024 11:09
A+
A-

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde yaşanan sarsıntı birçok ilde hissedildi. Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, “Şu an itibariyle bize gelen olumsuz bilgi yok” dedi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ( Afad ) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de 5,0 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

KORKU İÇİNDE SOKAĞA KOŞTULAR
Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı Gaziantep, Adana ve Osmaniye’de de hissedildi. Vatandaşlar can havliyle kendisini sokağa attı. Bir süre kimse evlere girmeye cesaret edemedi.

“OLUMSUZ BİR DURUM YOK”
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, “Şu an itibariyle bize gelen olumsuz bilgi yok” dedi. AFAD’tan yapılan açıklamada “An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

“EKİPLERİMİZ SAHADA”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, “İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.