Kapalıçarşı’da 500 kuyumcuya Maliye’den vergi baskını

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından bu sabah aralarında ünlü markların da bulunduğu kuyumculara vergi denetim baskını gerçekleştirildi.

Kapalıçarşı’da 500 kuyumcuya Maliye’den vergi baskını
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Hazine Ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağını önlemek amacıyla firmalara sıkı takip uygularken demir-çelik sektöründe kesilen cezaların ardından sırada kuyumcu ve doktorların olduğu ifade edilmişti. Ekipler kuyumcular için bu sabah harekete geçti.

Vergi Denetim Kurulu ve Risk Analiz Genel Müdürlüğünün kuyum sektörüne yönelik yürüttüğü detaylı risk analiz çalışması sonucunda tespit edilen mükelleflerin iş yerlerinde kapsamlı fiili sayım yapılması kararlaştırıldı. Buna göre, vergi müfettişleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı personelinden oluşan yaklaşık 3 bin kişilik denetim ekibi eş zamanlı olarak kuyum sektöründe faaliyet gösteren 552 mükellefin 9 büyükşehirde bulunan 707 adresinde fiili sayım çalışması başlattı.

500 KUYUMCUYA ÇIKARMA

Bu sabah itibarıyla Bakanlık görevlileri tarafından İstanbul Kapalıçarşı’ya kapsamlı bir baskın düzenlendi. Aralarında ünlü markaların da bulunduğu 500 kuyumcuya yapılan vergi denetim baskını sırasında yetkililer gramajları tek tek tartıp fatura ve IBAN işlemlerini mercek altına alıyor.

BASKINA ZABITA EKİPLERİ DE KATILDI

Öte yandan; Kapalıçarşı’daki baskına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı (İBB) Zabıta ekipleri de katıldı. Görevliler ellerindeki metrelerle ölçüm yaparak dükkanlara işgaliye cezası kesmeye başladı. İşgaliye ceza bedelinin 100 ila 180 bin lira arasında değiştiği, kimi esnafın cezaları ödeyemediği için kepenk indirdiği kimilerinin ise vitrinlerini içeri aldığı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.