İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi, tüm partilerin oy birliğiyle Gazze ile kardeş şehir protokolü imzalanmasına karar verdi. Kararın, insani yardım ve kültürel iş birliklerini güçlendirmesi bekleniyor.
Türkiye genelinde sıcaklıklar düşerken kar yağışı birçok şehirde etkili olmaya başladı. İstanbul'da ise beklenen kar için tarih veren Prof. Dr. Orhan Şen, yağışların uzun süreceğini söyledi.
Meteoroloji, Bartın, Düzce, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya ve Zonguldak için sarı kodlu uyarı yaptı. Karadeniz ve Marmara’da kuvvetli yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışı ihtimali de var.
İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan yağmur, kent genelinde yoğun trafiğe neden oldu. İBB trafik haritasına göre yoğunluk yüzde 80’e, Anadolu yakasında ise yüzde 90’a kadar yükseldi.
Kartal Belediyesi ile ilçe esnafı arasında başlatılan “Kartallı Esnaflar Kadın ve Ailenin Yanında” projesiyle kadınlara özel indirim imkânı sunuluyor. Proje, esnafa da ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor.
İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla 6 Ekim Pazartesi günü kentte toplu ulaşım ücretsiz olacak. Ancak bazı özel hatlar ücretsiz ulaşıma dahil edilmeyecek.