Kartal’ın Kanatları SMA hastalarına kucak açtı

Kartal’ın Kanatları SMA hastalarına kucak açtı
Yayınlama: 09.08.2024
Düzenleme: 09.08.2024 19:25
A+
A-

Kartal’ın Kanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aysel Çom, SMA ve kelebek hastalığı ile yanık çocuklara kucak açtıklarını belirtti.

Kartal’ın Kanatları Platformu dernekleşti. Dernek Başkanlığına Aysel Çom seçildi.

Kartal’ın Kanatları Derneği Başkanı Aysel Çom ve yönetimi, Kartallı basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Esentepe Gezegen Kafe’de düzenlenen toplantıya, Aysel Çom, yönetim kurulu üyeleri ve medya mensupları katıldı.

Dernek Başkanı Aysel Çom, 2023 yılının Eylül ayında kurulan kadın platformunun ilk faaliyet olarak düzenlenen kermesten elde edilen gelirle Adana’da yaşayan SMA hastası Coşkun Karan Çakır’ın yurt dışı tedavi masraflarına destek olduklarını ifade etti.

Başkan Aysel Çom, derneğin faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Sadece SMA’lı değil, aynı zamanda yanık ve kelebek hastası olan çocuklarımıza da yardımcı olabilmek için Kartal’ın Kanatları Kültür ve Yardımlaşma Derneğini kurduk. Derneği kurarken amacımız sadece maddi destek sağlamak değil, aynı zamanda SMA ve kelebek hastalığı gibi genetik hastalıklar hakkında bilgilenmek, bilgilendirmek ve yarınlarımıza bilinçli anne-babalar yetiştirebilmekti. Bu doğrultuda, moleküler biyolog Burcu Dündar Gökburun’dan aldığımız bilgilerle gençleri bilinçlendirmek ve topluma sağlıklı bireyler kazandırmak istiyoruz. Henüz çok yeni, 8 aylık bir derneğiz ve pek çok projemiz var. Bu projeleri hayata geçirebilmek için var gücüyle çalışan gönüllü dostlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kendi yavrusunu başka bir ülkeye emanet etmeye sosyal bir devlet olma ümidimizi koruyor ve tüm Kartallı dostlarımızdan destek bekliyoruz.”

İşte Kartal’ın Kanatları Derneği Yönetim Kurulu:

Aysel Çom (Başkan)
Betül Aşıcı,
Betül Şahin,
Beyhan Dönmez,
Binnaz Akkaya,
Cihan Tavukçu,
Çiğdem Türkmen,
Didem Berberoğlu,
Dilek Karaoğlan,
Dilek Özdoğan,
Dilruba Oğulcuklu,
Emine Seyhan,
Emine Yeşilyurt,
Filiz Saka,
Gülşen Uysal,
Merve Sağlam,
Müge Dedeoğlu,
Neşe Günerhan,
Nevin Cenker,
Nevin Taşbulak,
Nurgül Şahin,
Semra Diyarbakırlı,
Sibel Güzelaydın ve
Şule Çubukçu

Not: İsimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.