Kartlı alışveriş sayısı yüzde 89 arttı!

Kartlı alışveriş sayısı yüzde 89 arttı!
Yayınlama: 24.08.2024
A+
A-

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) temmuz ayına ilişkin kredi kartı kullanımı verilerini açıkladı. Açıklanan verilerle, Kredi Kartı kullanımının düşmesi beklenirken, kartlı alışveriş sayısının artmış olması dikkatleri çekti. İşte BKM’nin son yayınlandığı o veriler.

BKM tarafından yayınlanan verilere göre, kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile yapılan temmuzda ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 89 artarak 1 trilyon 421 milyar lira ulaştığı bilgisi yer alıyor.

BKM Son Verileri Açıkladı!
BKM, temmuz ayına ilişkin verilerine göre, temmuz ayı itibariyle Türkiye’de kredi kartı sayısının 124,9 milyon, banka kartı sayısının ise 191 milyon ve ön ödemeli kart sayısında 96,7 milyon olduğu bilgisine ulaşırken, söz konusu verilerden elde edilen bilgilere göre, geçen yılın aynı dönemine göre kredi kartı sayısında %14’lük, banka kartı sayısında %5’lik, ön ödemeli kart sayısında ise %19’luk artış yaşandığı bilgisi verildi.

Yayınlanan verilere göre, temmuzda toplam kart sayısı, 412,6 milyona ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre %11 artış gösterirken, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuzda yapılan toplam ödeme tutarı da bir önceki yılın aynı dönemine göre %89 artarak 1 trilyon 421 milyar lira olduğu kayıtlara geçti.

Kartlı ödemelerin ise 1 trilyon 201 milyar lirası kredi kartlarıyla,192 milyar lirası banka kartlarıyla, 26,9 milyar lirası ise ön ödemeli kartlar yapıldığı bildirildi.

Kredi kartı ile yapılan ödemelerle ilgili yayınlanan verilere göre, temmuzda, önceki yılın aynı ayıyla kıyaslandığında söz konusu büyüme oranın %94, banka kartı ile yapılan ödemelerde, %58 ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemelerde ise bu oran %124 olduğunu açıkladı.

“Yıllık Bazda Yüzde 16 Arttı”
Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile temmuz ayında yapılan ödeme sayısının bir önceki yılın ayıyla kıyaslandığında, %16 artarak 1,61 milyar olduğu dikkatleri çekerken, kartlı ödemelerde 936 milyonu kredi kartlarıyla, 558,1 milyonunda banka kartlarıyla 114,2 milyonunda ise ön ödemeli kartlarla yapıldığı kayıtlara geçti.

Kredi kartları ile yapılan ödemelerinde ise büyüme oranı geçen yılın aynı dönemine göre %19, banka kartlarıyla yapılan ödeme sayısı %8, ön ödemeli kartlarla yapılan ödeme sayısının ise %37 seviyesinde olduğu açıklandı.

İnternetten kartlı ödemeler geçen yılın aynı dönemine göre %85 artış yaşayarak, 421 milyar 700 milyon liraya yükselirken, ödemelerin ise toplam içindeki payı %29 oldu. İnternetten kartlı ödeme sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %12 artarak 222,8 milyona, internetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payı ise %14 olarak kayıtlara geçti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.