Kasım ayı indirimlerine dikkat! Bırakın fırsat kaçsın

11 Kasım Bekârlar Günü ile başlayan indirim kampanyaları süreci, 24 Kasım “Efsane Cuma”, 27 Kasım “Siber Pazartesi” ve yılbaşı ile adeta alışveriş sezonuna dönüştü.

Kasım ayı indirimlerine dikkat! Bırakın fırsat kaçsın
Yayınlama: 04.11.2023
A+
A-

Elektronik ticarette (e-ticaret), “mega, efsane, süper, şahane” fırsatların ayı kasım geldi. E- ticarette “11 Kasım Bekârlar Günü (11.11)” ile başlayan bu süreç, “24 Kasım Black Friday (Efsane Cuma)”, “27 Kasım Siber Pazartesi” ve yılbaşı kampanyalarıyla bir alışveriş sezonuna dönüştü.

Türkiye’de e-ticaret sektörü 2022’de gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 6’sına karşılık gelen 801 milyar TL’lik bir ekonomik büyüklüğe ulaştı. Ayrıca e-ticaret işlem sayıları 2020’deki değerinin 2 kat üzerine çıkarak 4.8 milyar adede yükseldi. Geçen yılki e-ticaret hacminin 270 milyar TL’ye yakın kısmı ise son çeyrekte gerçekleşmişti.

10 BİNLERCE SATICI

Bu yıl e-ticaret sektörünün toplam son çeyrek ciro rakamının en az 650 milyar TL olması öngörülüyor. Araştırmalara göre e-ticarette satış hacmi ve işlem sayısı bazında en yüksek pazar payına sahip ürün kategorileri 2022 yılında sırasıyla moda ve aksesuvar, elektronik ve teknoloji, kozmetik ve kişisel bakım, hizmet, turizm ve seyahat olarak gerçekleşti. Bu beş sektör, satış hacmi bakımından e-ticaret sektörünün yüzde 63’ünü ve işlemlerin yüzde 66’sını oluşturuyor.

Yüzde 50’ye varan indirimlerin devreye alınacağı bu özel günlerde hazırlıklı ve bilinçli olmakta fayda var. İndirimlere en pratik ulaşılan mecralar e-ticaret siteleri. Bu mecralarda on binlerce satıcı yer alıyor. Bazen ürün fiyatları kampanyadan önce yükseltilip sonradan yüksek (yüzde 60-70 gibi) indirim varmış gibi gösterilebiliyor. Böyle indirim oyunlarına gelmemek için planladığınız ürünlerin fiyatlarını yakın takibe alın. O ürünün fiyatını farklı sitelerden kontrol edip en uygun olanını not edin. Satın alacağınız cihazların fiyatlarını şimdiden kaydedin. Gerçekten indirim yapılıp yapılmadığını görmüş olursunuz. Markalar ürünün fiyatını birkaç hafta öncesinde şişirerek indirim döneminde ürünün olağan fiyatını yüksek indirimmiş gibi gösterebilirler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.