Kış saati uygulaması nedir? Kış saati uygulaması haberleri

Kış saati uygulaması nedir? Kış saati uygulaması haberleri
Yayınlama: 14.12.2023
Düzenleme: 14.12.2023 11:17
A+
A-

Türkiye’de 2016 yılında kaldırılan kış saati uygulaması bu yıl geri kullanılmaya başlanacak mı? Çok sayıda vatandaşın gündeminde yer alan uygulama yeniden tartışma konusu oldu. İşte kış saati uygulaması nedir haberlerini sizler için derledik…

Kış saati uygulaması nedir?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı.

Kış saati uygulaması ne zaman kalktı ? Resmi Gazete’de yayımlanan bilgiye göre, Türkiye’de 2016’dan bu yana kalıcı yaz saati uygulaması geçerli olmaktadır.

Kış saati uygulaması neden kalktı ?

Türkiye’de gün ışığından daha fazla yararlanılabilmesi için kış saati uygulaması kaldırıldı. Yaz saatinde daha fazla gün ışığından yararlanılıyor.

Saatler geri alınacak mı?

Kış Saati Uygulaması, 2023 yılında Türkiye’de uygulanmadı peki 2024 yılında uygulanacak mı ? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kış saati uygulamasına geçilmeyeceğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.