Kritik faiz kararı yarın!

Kritik faiz kararı yarın!
Yayınlama: 22.11.2023
A+
A-

Merkez Bankası’nın kritik faiz kararı yarın açıklanacak. Piyasa beklentileri faizin yüzde 35’ten yüzde 37,5’e yükselmesi yönünde. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça mevduat bankaları da faiz yükselterek mevduat toplamaya başladı. Bazı bankalar yıllık yüzde 45 oranında faiz vermeye başladı. Parasını her ay anapara+faiz olarak yatıranların kazançları da artıyor ve enflasyon oranına yakınsayan rakamlara ulaşıyor. Merkez’in son faiz kararının ardından faiz oranlarının yüzde 45’in üzerine çıkacağı bekleniyor. Sizler için en düşükten en yükseğe kadar mevduat faiz getirilerini hesapladık.

Enflasyonu dizginlemek için merkez bankaları faiz artırımlarına devam ediyor. Ülkemizde de Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası eşgüdüm içinde para ve maliye politikalarını uygulamaya devam ediyor.

Global olarak güven ve istikrar ortamının sağlanmasıyla birlikte atılan adımlar piyasalarda fiyatların durağan ve düşüş eğilimine geçmesine neden oluyor. Türkiye’nin CDS primleri düşerken piyasadaki faiz oranları da gerçekliğe uygun hale gelmeye başladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.