Küp şekerin limona etkisi!

Küp şekerin limona etkisi!
Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-

Tam bir C vitamini deposu olan limonu saklamak her zaman zordur. Limon dolaba konduğunda kurur ve buruşur. Limonun bozulmasını önlemek için size şekerle yapılan yöntemi tarif edeceğiz. Detaylar haberimizde…

Limonlarınız pazardan aldığınızda taze iken kısa sürede küfleniyor mu. Bu sorunu çok sayıda ev hanımı yaşıyor. Küflenen limonların tadı da değişebiliyor. Bu nedenle limonlar israf oluyor. Fakat limonların kurumasını ve küflenmesini önlemek aslında çok kolay.

KÜP ŞEKERLE LİMONLARINIZI SAKLAYIN

Ayşe Hanım salataya sıkmak için kestiği limonlarına biraz küp şeker sürerek bir bardak altlığı ya da tabağın içerisine kesik tarafı tabağa değecek şekilde yerleştiriyor. Böylece dolaba konan limon en az 2 hafta bozulmadan kalıyor.

Limon küp şeker sayesinde hem küflenmiyor hem de buruşmayarak kurumuyor. Siz de evinizde deneyebilirsiniz.

ISLAK KAĞIT HAVLU

Limonlarınız buzdolabında bile küfleniyorsa onları ıslan kağıt havluya sararak saklamalısınız. Böylece limonların havayla teması kesilecek ve küflenmeyecek.

Kağıt havlu yerine nemli bez de sarabilirsiniz.

Son olarak ise limonlarınızı vakumlayabilir. Onları saklamak istediğiniz paketlerin havasını tamamen alarak aylarca küflenmeden sağlam kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.