Las Vegas saldırısını DEAŞ üstlendi

ABD’nin Las Vegas kentindeki, 58 kişinin öldüğü konser katliamını, terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Las Vegas saldırısını DEAŞ üstlendi
Yayınlama: 02.10.2017
A+
A-

ABD’nin Las Vegas kentindeki, 58 kişinin öldüğü en az 500 kişinin yaralandığı konser katliamını, terör örgütü DEAŞ üstlendi. Polis, saldırganın intihar ettiğini duyurmuştu.

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 58 kişi hayatını kaybederken, 500’den fazla kişi de yaralandı. Polis, saldırganın olay yerine ulaşmadan önce intihar ettiğini duyurdu. Reuters da saldırıyı DAEŞ’in üstlendiğini açıkladı.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Reuters’ın haberine göre, ABD’nin Las Vegas kentindeki konser alanına yapılan silahlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. DEAŞ’ın sosyal medya platformundan saldırıyı üstlendiği ifade edildi.

POLİS, SALDIRGANIN İNTİHAR ETTİĞİNİ DUYURDU

ABD polisi, Las Vegas’ta 58 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren Stephen Paddock’un saldırıdan sonra intihar ettiğini duyurdu.
Polis daha önce saldırganın öldürüldüğünü duyurmuştu.

İNTİHAR ETTİĞİ ODADA 10 ADET SİLAH BULUNDU

Öte yandan Las Vegas’taki saldırıda 58 kişiyi öldüren caninin yanında 10 adet silah bulundurduğu da ortaya çıktı.

ASYALI KADIN ARKADAŞI YAKALANDI

Saldırganın Asya kökenli olduğu tahmin edilen arkadaşı Marilou Danley’in de yakalandığı ifade edildi. Kadının saldırgana yardım ettiği belirtildi.
Daha önceden Las vegas’ta gazino hostesi olan Marliou Danley, polis tarafından en az 58 kişinin öldüğü ve en az 500 kişinin yaralandığı “Las Vegas Kartliamı”nın şüphelisi olarak aranıyordu. Facebook’ta çocukları ve torunlarıyla pek çok fotoğrafı bulunan kadının facebook hesabını tamamen kapattığı belirlendi.

CANİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Las Vegas’taki saldırıyı 64 yaşındaki Stephen Paddock’un gerçekleştirdiği açıklandı.
Las Vegas Şerifi, olayı gerçekleştiren saldırganın herhangi bir terör örgütüne bağlı olmadığını düşündüğünü açıkladı.
Las Vegas Polis Departmanı yaptığı açıklamada, şu anda başka bir saldırgan olduğunu düşünmediklerini söyledi. Ancak saldırganın adına kayıtlı iki aracın plakaları ve markaları medyaya duyuruldu ve bu araçların arandığı ifade edildi.

SALDIRGAN BÖLGE SAKİNİ

Aynı açıklamada saldırganın kimliği belirtilmedi, sadece bölge sakini olduğu detayına yer verildi. Saldırganın oda arkadaşı ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

“YALNIZ KURT SALDIRISI”

Lombardo, “Saldırganın tek başına hareket ettiğini düşünüyoruz. Yalnız kurt dediğimiz saldırgan türünden olduğunu sanıyoruz” diye konuştu. Polis, saldırıyı gerçekleştiren Stephen Padcock isimli adamın yanında bulunan Marilou Danley’in yakalandığını açıklandı.
Clark County polis şefi Joseph Lombardo, saldırganın militan bir grupla bağlantısı olmadığını düşündüklerini söylemişti. Lombardo, “Hangi inanca mensup olduğuna dair hiçbir fikrimiz yok… Odasında birçok ateşli silah bulduk” dedi.

ABD TARİHİNDEKİ EN KORKUNÇ SALDIRI

Bu saldırı polisin ilk belirlemelere göre açıkladığı ölü sayısıyla, ABD tarihinde en fazla ölümle sonuçlanan kitlesel saldırı oluyor. Geçen yıl Orlando’da bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmişti.
Paddock’un büyük bir soğukkanlılıkla silahsız insanlara yönelik gerçekleştirdiği katliam, ABD tarihindeki en büyük kitle katliamı olarak kayıtlara geçti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.