LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır?

Peki LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? LYS ek tercih başvurusu ne zaman yapılacak?

LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır?
Yayınlama: 17.08.2017
A+
A-

LYS yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler şimdi de LYS ek tercih başvuruları ne zaman yapılacak sorusunu soruyor. Peki LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? LYS ek tercih başvurusu ne zaman yapılacak? 

2 milyonu aşkın adayın üniversite hayalleri için girdiği LYS tercih sonuçları belli olmuştu. Üniversiteye gidecek adaylar şimdi de LYS ek tercih başvurusu için heyecan yaşıyor. Peki LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır? İşte LYS ek tercih başvurusu için gerekli olan tüm bilgiler…

İyi bir eğitim almak iyi bir gelecek elde etmek isteyen tüm üniversite adaylarının gözü ÖSYM’den gelecek LYS tercih sonuçları açıklamasında idi. Bu açıklama sonrası öğrenciler ÖSYM sonuç açıklama sistemine akın etmişler ve sistemde T.C. kimlik numaraları ile sorgulama yaparak LYS tercih sonucunu öğrenöişlerdi. LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklandı. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak. Peki LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır?

LYS EK TERCİH BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
LYS ek tercih başvurusu nasıl yapılır sorusu adaylar tarafından sorulmaya devam ediyor. LYS ek tercihte bulunabilmek için gerekli olan boş kontenjanlar listesi, üniversite kayıt işlemlerinin tamamlandıktan sonra üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek ve bu boş kontenjanlar dahilinde ek yerleştirme tercihleri alınacak. LYS ek tercihlerinin ne zaman alınmaya başlanacağı hakkında ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

LYS EK YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

LYS ek yerleştirme kılavuzu, üniversite kayıtlarının tamamlanmasının ardından ÖSYM tarafından yayımlanacak. Ancak ek yerleştirme için tercihler alınmaya başladığında ÖSYM tarafından ek yerleştirme kılavuzu duyurulacak. Ek yerleştirme tercihleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, sisteme T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi ile giriş yapabilecekler.

https://ais.osym.gov.tr/

ÖSYM’nin yayınlamış olduğu 2017 ÖSYS yerleştirme kılavuzundaki açıklamaya göre, Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dâhil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

 

Adaylar, 2017-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, Ağustos tarihleri  

arasında İnternet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler işleme alınacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.