Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nin batısı için fırtına uyarısında bulundu. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da rüzgarın 90 kilometre hıza ulaşabileceği belirtilerek vatandaşların tedbirli olması istendi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, Marmara Bölgesi’nin batısı için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı yaptı.
Açıklamaya göre rüzgarın bugün özellikle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-75 km/sa), yer yer hamleli kuvvetli fırtına (75-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Olumsuzluklara karşı uyarı
Yetkililer; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
Fırtınanın gün içerisinde etkili olması beklenirken, bölge halkının resmi uyarıları takip etmesi gerektiği vurgulandı.