Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

*Mercimek köftesi*nin lezzetini 8’e katlamak için bir tutam eklemelisiniz.

Ev hanımlarının 5 çaylarına en çok tükettiği ara öğünlerden biri mercimek köftesidir. Çok lezzetli ve besleyici olan mercimek köftesi pratik hazırlanıyor.

Kısa sürede evde bulunan mercimeklerle hazırlanan köftesi kıvırcık, göbek ve limon gibi sebzelerle daha da lezzetli oluyor.

Baharatlar ile salça ve yağ gibi malzemelerin harmanlanmasıyla ortaya çıkan mercimek köftesi yeşillikler servis edilerek beğeniliyor.

BİR TUTAM EKLEYİN! LEZZETİ 8’E KATLANIYOR…

Mercimek köftesi hazırlarken lezzetini artırmak için eklemeniz gereken bir malzeme var. Pek çok ev hanımı beğenmese de kimyon mercimek köftesine lezzet katan bir malzemedir.

cumhuriyet.com.tr sitesinde mercimek köftesi tarifine yer verildi.

İşte gereken malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince bulgur

3 su bardağı su

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 demet ince kıyılmış maydanoz

5-6 dal ince doğranmış taze soğan

Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber

Sunum için marul yaprakları

SIR TARİFİYLE MERCİMEK KÖFTESİNİN HAZIRLANIŞI

Temiz yıkanmış kırmızı mercimeği 3 su bardağı su ile pişirin ve yumuşayıp suyunu çekme kıvamına geldiğinde ince bulguru ilave ederek karıştırın.

1-2 dakika kadar daha ocakta beklettikten sonra tencereyi kaldırın ve bulgurun tam yumuşaması için bekletin. Ardından da zeytinyağını tavaya ekleyin ve ince ince doğradığınız kuru soğanı ilave ederek kavurun.

Soğan pembeleşince salçayı ilave edip onu da 1-2 dakika kavurun ve altını kapatıp bulgurlu mercimekli karışıma ilave edin. Tuz ve diğer baharatları da ilave edip elinizle iyice yoğurun.

En son maydanoz ve yeşil soğanı da ilave edip bir süre daha yoğurun. Dileğiniz gibi elinizle şekil verip, marul yaprakları yerleştirdiğiniz tepsiye dizin. Limon dilimleriyle servis yapın. Elinize sağlık afiyet olsun…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.