Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların kuzeybatıdan başlayarak düşeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı bir hava tahmininde bulundu.
Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz bölgelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Tahminlere göre Antalya, Eskişehir, Kayseri, Sivas, Niğde, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde de sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek.
Sıcaklıklar kuzeybatıdan başlayarak düşecek
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemle birlikte kuzeybatıdan başlayarak azalacağı bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıkların yer yer mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.
Rüzgar yönü ve hızı
Rüzgarın genellikle güneyli, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da ise kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği açıklandı.
Bazı illerde beklenen hava durumu ve sıcaklıklar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, bazı illerde hava durumu ve en yüksek sıcaklıklar şöyle olacak: