Naci Görür’den kritik deprem uyarısı

Erzincan’ın Kemah ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can ve mal kaybı yaşanmazken Prof. Dr. Naci Görür, depremin “kritik bir yerde” olduğunu belirterek Karaca Fayı’nda büyük bir sarsıntı riskine dikkat çekti.

Naci Görür’den kritik deprem uyarısı
Yayınlama: 06.02.2026
Düzenleme: 06.02.2026 16:38
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, deprem saat 14.16’da, 4,52 kilometre derinlikte Kemah merkezli olarak kaydedildi. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı.

Yetkililerden açıklamalar

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya paylaşımında can ve mal kaybı olmadığını belirtti. Kemah Belediye Başkanı Cevdet Bayram da ekiplerin sahada incelemelerde bulunduğunu açıkladı.

Naci Görür’den kritik uyarı

Prof. Dr. Naci Görür, depremin Karaca Fayı kolları arasında meydana geldiğini vurgulayarak, “Deprem kritik yerde. Karaca Fayı’nın 7 segmentinde deprem bekliyoruz. Bu deprem o segmana yakın” dedi. Görür, bölgedeki sismik riskin devam ettiğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.