Diyarbakır’da 9 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice öldürülmesine ilişkin davada tutuklu bulunan amca Salim Güran, cezaevinden kardeşi aracılığıyla mesaj paylaştı. Güran, suçlamaları reddederek Nevzat Bahtiyar’ı işaret etti.
Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl 9 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan amca Salim Güran, cezaevinden kardeşi aracılığıyla mesaj yayınladı.
Dava Yargıtay sürecinde
Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve 8 Eylül 2024’te Eğertutmaz Deresi kenarında cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili davada 4 sanığa ceza verilmişti.
Anne Yüksel Güran, amca Salim Güran ve ağabey Enes Güran “iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Olayla bağlantılı olarak sanık Nevzat Bahtiyar’a ise “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. Kararın ardından dosya Yargıtay’a taşındı.
Salim Güran cezaevinden mesaj gönderdi
Erzurum Cezaevi’nde bulunan Salim Güran, kardeşi aracılığıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
“İştirak halinde çocuğu öldürmek” suçundan tutuklu olan Güran, açıklamasında kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Güran, “Bu zorlu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen, hakikatin peşinden koşup cesurca mücadele eden herkese teşekkür ederim. Narin kızımız için gecesini gündüzüne katanlardan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Salim Güran Nevzat Bahtiyar’ı suçladı
Mesajında suçlamaları reddeden Salim Güran, olayın sorumlusu olarak Nevzat Bahtiyar’ı işaret etti.
Amca Salim Güran, “Çıkan bütün deliller katil olan Nevzat’ı kabak gibi ortaya koyuyor. Her şey ortada. Biz kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz, susmayacağız, sessiz kalmayacağız” dedi.