Nasuh Mahruki Altınok Öz’ü ziyaret etti

AKUT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ü ziyaret etti..

Nasuh Mahruki Altınok Öz’ü ziyaret etti
Yayınlama: 29.11.2018
A+
A-

AKUT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sivil savunma alanında AKUT Vakfı ile afet senaryolarına karşı gerçekleştirilen çalışmaları görüştü.

 

“Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü Kuran İlk Belediyeyiz”

 

Ziyarette AKUT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki’nin yanı sıra vakıf çalışanları; Hakan Bingöl, Batuhan Canbolat ve Çiğdem Tan da hazır bulundu. Nasuh Mahruki, misafirperverliğinden dolayı Başkan Altınok Öz’e teşekkür etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise ziyaretten dolayı AKUT Vakfı’na teşekkür ederek, Kartal’ın bir deprem bölgesi olduğu gerçeğini çalışmalarına yansıttıklarını belirtti. Kartal Belediyesi’nin deprem ve afet riskine karşı AKUT Vakfı ile ortak çalışma yürüttüklerini kaydeden Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti; “1999 yılında ülkemiz bir deprem bölgesi olduğu gerçeği ile yüz yüze kaldı. Ne yazık ki bu gerçeği çabuk unuttuk. Binlerce insanımız o gün hayatını kaybetti. Binlerce insanımızın hayatı karardı. Biz siyasilere, bu konuda çok ciddi sorumluluklar düşüyor. Kartal Belediyesi olarak bu sorumluluğumuzun farkındayız. AKUT Vakfı ile birlikte, Kartal’daki her senaryoya hazır olmak istiyor, bunun için çabalıyoruz, bu çabamızı da Türkiye’de Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kuran ilk belediye olarak gösterdik.”

               

“Deprem Dönüşüm Projesiyle Kurtarılan Can Sayısı 48 Bin 336’ya Ulaştı”

 

Deprem Dönüşüm projemiz sayesinde, Kartal’da kurtarılan insan sayısının 48 bin 336’ya ulaştığını kaydeden Başkan Altınok Öz, sözlerine şöyle devam etti: “Biz yola çıkarken, ‘Önce İnsan’ demiştik. Bu sözümüzü de hiç unutmadık ve hep uyguladık. İnanıyorum ki, AKUT Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmalarla ilçemizdeki afet senaryolarına karşı hazırlıklı olacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.