Narin Güran cinayetinde yargılanan Nevzat Bahtiyar’ın eski avukatı Ali Eryılmaz, ses kaydı nedeniyle davadan çekildiğini ancak müvekkilinin masumiyetine inandığını açıkladı.
Narin Güran cinayetinde “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla 4,5 yıl hapis cezası alan Nevzat Bahtiyar’ın eski avukatı Ali Eryılmaz, TGRT Haber’e yaptığı açıklamalarda dava sürecine dair çarpıcı bilgiler verdi.
Eryılmaz, sosyal medyada kendisi hakkında oluşan yanlış algılara tepki gösterdi. “Ayrılma sebebimin Nevzat Bahtiyar’ın katil olduğuna inandığım için olduğu yönünde bir izlenim yaratıldı. Bu doğru değil” diyen Eryılmaz, müvekkilinin hâlâ masum olduğuna inandığını söyledi. “Bilgi kirliliğini temizlemeye çalışan tek kişi benim” ifadelerini kullandı.
“Bana linç kampanyası düzenleyenlerle dostluk kuruldu”
Ali Eryılmaz, dava sürecinde diğer avukatların kendisine destek vermediğini de belirtti. Özellikle sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyalarının hedefi olduğunu vurgulayan Eryılmaz, “Narinciler ve Gürancılar diye iki grup oluştu. Diğer meslektaşım bana destek vermek yerine bu kampanyaları düzenleyenlerle dostluk kurdu” dedi.
Ses kaydı kırılma noktası oldu
Davadan çekilme kararını etkileyen en önemli olayın ise bir ses kaydı olduğunu açıklayan Eryılmaz, söz konusu kayıtta bir meslektaşının “Narin’i Nevzat öldürdü” dediğini belirtti. “Bu ses kaydı benim için son damla oldu. Bu dava artık bir cinayet davası değil, Güran ailesini aklama davasına dönüştürüldü” diyerek sürecin tarafsızlığını yitirdiğini savundu.
“Güçlü insanlarla çalışmam gerektiğini anladım”
Ali Eryılmaz, yaşanan gelişmelerin ardından bu davayı tek başına sürdüremeyeceğini anladığını ifade etti. “O ses kaydını dinledikten sonra bu savaşı sürdürebilmek için güçlü insanlarla çalışmam gerektiğini fark ettim. Tek başıma bu bilgi kirliliğini aşmam mümkün değil” dedi.