Özlem Doğan’dan Narin için sert açıklama!

Özlem Doğan’dan Narin için sert açıklama!
Yayınlama: 21.09.2024
Düzenleme: 21.09.2024 15:37
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal İlçe Kadın Kolları, vahşi bir cinayet sonucu hayatını kaybeden Narin ve Tekirdağ’da tecavüze uğrayan Sıla bebek için için sert bir basın açıklaması yaptı.

CHP Kartal İlçe Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasına İlçe Başkanı Mert Polat, Kadın Kolları Başkanı Özlem Doğan, Gençlik Kolları Başkanı Caner Boz, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Birgül Karababa ve çok sayıda partili katıldı..

Açıklamaya katılanların yakalarına siyah kurdele takıldı..

CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Doğan’ın okuduğu açıklamada, Narin’in kaybının sadece bir birey değil, tüm kadınlar ve çocuklar için bir kayıp olduğu vurgulanarak, adaletin sağlanması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, 22 yıllık süreçte toplumun vicdanını sarsan olayların her geçen gün arttığına dikkat çekildi. “Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik. Onu tanımayanlar bile yüreğinde hissediyor, günlerdir 7’den 70’e herkesin konuştuğu isim Narin oldu” ifadeleriyle acı paylaşıldı.

“Vahşet Önlenebilirdi”

CHP Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Doğan, çocuk istismarlarına yönelik açıklamalarında sistematik ihmallere ve ihmalkar söylemlere dikkat çekti. “‘Bir kereden bir şey olmaz’ ve ‘küçüğün rızası var’ diyen zihniyetin ülkeyi getirdiği noktayı görüyoruz. Bu zihniyetin yarattığı karanlıkta Narin, Leyla, Zeynep gibi nice çocuk kara toprağa mahkum oldu” şeklinde sert ifadeler kullandı.

“Kaybolan Çocukların Sayısı Gizleniyor”

Açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) kaybolan çocuklara ilişkin verileri gizlediği belirtildi. 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğu açıklanırken, son 8 yıldır bu verilerin paylaşılmadığı vurgulandı. “Türkiye’de kaybolan çocukların sayısı sır gibi saklanıyor. Biz bunun hesabını sormaya devam edeceğiz” denildi.

“Adalet İçin Mücadelemiz Sürecek”

Narin’in kaybının sadece bir örnek olduğu, ancak son olması için mücadele edeceklerini belirten Özlem Doğan, “Çocuklarımızı hayattan koparan bu karanlık zihniyetin faillerini bulmak için sonuna kadar çalışacağız. Adaletin sağlanması için tüm kamuoyuna sorumluluk düşüyor” açıklamasında bulundu.

“İstanbul Sözleşmesi Yeniden Yürürlüğe Girecek”

Özlem Doğan, kadın ve çocuk haklarına yönelik çalışmaların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, iktidara geldiklerinde ilk iş olarak İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokacaklarını belirtti. 6284 sayılı kanunun da gerektiği gibi uygulanacağını ifade eden Özlem Doğan, “Kadınlarımız ve çocuklarımız için mücadelemiz sürecek” dedi.

“Sıla Bebek Vahşetiyle Bir Kez Daha Sarsıldık”

Narin olayının henüz aydınlanmadığı bir dönemde, Tekirdağ’dan gelen bir diğer vahşet haberiyle sarsıldıklarını belirten Özlem Doğan, Sıla bebeğin yaşadıklarına dikkat çekti. “Sıla bebek, öz annesinden şiddet gördü, üvey babası ve komşu çocukları tarafından istismara uğradı. 2 yaşındaki bir çocuğun yaşadıkları karşısında kahroluyoruz” ifadeleriyle topluma duyulan üzüntü dile getirildi.

“Failler Cezalandırılana Kadar Mücadelemiz Sürecek”

Özlem Doğan, Türkiye’de çocuk cinayetleri ve istismarlarının politik bir sorun olduğuna vurgu yaparak, faillerin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti. “Bu sistem, çocukları ve kadınları kurban ediyor. Bu karanlık zihniyetin faillerinin bulunup en ağır cezaları alması için dosyaları takip edeceğiz” dedi.

“Adaletin Sağlanması İçin Mücadelemize Devam Edeceğiz”

Açıklamanın sonunda, Narin ve diğer kayıp çocukların adalet mücadelesinin devam edeceği, bu süreçte halkın desteğine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. “Adaletin sağlanması için buradayız, mücadelemize devam edeceğiz” denilerek basın açıklaması sonlandırıldı.

MERT POLAT “BAŞKA NARİN’LER OLMASIN”

CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat da yaptığı konuşmada “Başka Narin’lerin olmaması için tüm yetkilileri göreve çağırıyor, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuların takipçisi olacağımızı bildiriyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.