Pentagon’da gazetecilere yeni kısıtlama

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, gazetecilerin Pentagon’daki dolaşımını sınırlayan yeni bir talimat yayımladı.

Pentagon’da gazetecilere yeni kısıtlama
Yayınlama: 25.05.2025
Düzenleme: 25.05.2025 10:07
A+
A-

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, gazetecilerin Pentagon binasındaki erişim ve dolaşımını kısıtlayan yeni bir güvenlik talimatı yayımladı. Bakanlık, kararın gerekçesi olarak ulusal güvenlikle ilgili hassas bilgilerin korunmasını gösterdi.

Yeni Güvenlik Protokolü Devrede

“Pentagon içinde basın/medya erişimine yönelik güncellenmiş fiziksel kontrol önlemleri” başlıklı talimat ile basın mensuplarının, özellikle Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’nın bulunduğu bölgelere önceden izin almadan ve yetkili bir refakatçi eşliğinde bulunmadan giriş yapmaları yasaklandı. Bu adımın, son dönemde yaşanan gizli belge sızmalarının ardından geldiği belirtildi.

Talimat metninde, “Bakanlık, şeffaflığı sürdürme kararlılığını korurken, aynı zamanda gizli ulusal güvenlik bilgilerini koruma sorumluluğunu taşımaktadır. Yetkisiz ifşalar, ABD personelinin hayatını tehlikeye atabilir” ifadeleri yer aldı.

Basın Kartları İptal Edilebilir

Yeni düzenlemelere uymayan gazetecilerin Pentagon giriş kartlarının iptal edileceği uyarısında bulunuldu. Ayrıca önümüzdeki haftalarda Pentagon’da görev yapan medya mensuplarından, kimliklerini güncellemeleri ve gizli bilgi koruma sorumluluklarını kabul ettiklerine dair yeni bir bilgilendirme formu doldurmaları istenecek.

Bakanlık kaynakları, bu adımın medyayla ilişkileri kesmek değil, ulusal güvenliği sağlama amacı taşıdığını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.