Türkiye’de en yaygın bayi ağına sahip akaryakıt şirketi Petrol Ofisi, yine sektörün öncü kuruluşlarından BP’nin Türkiye’deki operasyonlarını satın alıyor. Şu an 1.935 bayisi bulunan Petrol Ofisi’nin satın alma işleminin tamamlanmasıyla bayi sayısı 2.705’e çıkacak.
Petrol Ofisi Grubu, Bp‘nin Türkiye‘deki akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu. Bp‘nin Türkiye pazarındaki BP Petrolleri A.Ş. ve BP Turkey Refining Limited şirketlerini kapsayan satın alma işleminin bedeli açıklanmadı. Rekabet Kurumu’nun onayına tabi olan satışın 2024’te tamamlanması bekleniyor.
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE OLAN GÜVENİMİZ TAM”
Petrol Ofisi Grubu’nun ana hissedarı Vitol’ün yönetim kurulu üyesi Chris Bake konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu’nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan ötürü son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye’nin geleceğine olan güvenimiz tam.” dedi.
“BU BULUŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”
Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu da “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
BP’NİN TÜRKİYE’DE 770 BAYİSİ VAR
İngiltere merkezli BP’nin Türkiye’de 770 adet akaryakıt istasyonu bulunuyor. Şirket, 1912 yılından bu yana Türkiye topraklarında faaliyet gösteriyor. BP’nin, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı’nda da hissesi bulunuyor.
PETROL OFİSİ’NİN BAYİ SAYISI 2 BİN 705’E ÇIKACAK
Türkiye’de en yaygın bayi ağına sahip akaryakıt şirketi Petrol Ofisi’nin yurt içinde 1.935 bayisi bulunuyor. Satın alma işleminin tamamlanmasıyla Petrol Ofisi’nin bayi sayısı 2.705’e çıkacak.
PETROL OFİSİ KİMİN?
1941 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Petrol Ofisi AŞ, 2000 yılında özelleştirildi. İş Bankası ve Doğan Holding’in yüzde 50-50 ortaklığı haline gelenşirket, 2005 yılında tamamen Doğan Holding’in oldu. Holding, hisselerinin bir kısmı borsada işlem gören Petrol Ofisi’nin yüzde 34’ünü 2006 yılında Avusturyalı OMV’ye 1,05 milyar dolara sattı. OMV ise 2010 yılı sonunda Doğan Holding’in elinde bulunan hisseleri 1 milyar euro karşılığında satın alarak şirketteki payını yüzde 95’in üzerine çıkardı. 3 Mart 2017’de Petrol Ofisi’nin Cenevre merkezli Vitol şirketi tarafından OMV’de bulunan tüm hisselerinin 1,3 milyar euro karşılığında satın alınacağı açıklandı. Satın alma işlemi Vitol’ün Türkiye’deki şirketi VIP Turkey Enerji A.Ş. aracılığıyla 13 Haziran 2017’de tamamlandı.