Ramazan Bayramı dolayısıyla 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında cezaevlerinde açık görüş izni verilecek.
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılacak açık görüşlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek açık görüşler, yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için yarım saat ile bir buçuk saat arasında, çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise bir saat ile üç saat arasında olacak şekilde yapılacak. Görüşler, her gün 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Görüşler için önceden gruplar oluşturulacak ve her grubun görüş günü ile saati, ailelerine bildirilmek üzere hükümlü ve tutuklulara tebliğ edilecek. Ayrıca hazırlanan program, koğuşlara ve ziyaretçilerin görebileceği uygun yerlere asılacak. İzdiham, firar ve karışıklıkları önlemek, disiplin ve düzeni sağlamak amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı, kurum yönetimi ve kolluk kuvvetleri iş birliği yaparak gerekli önlemleri alacak. Görüş mahallinde dış güvenlik görevlileri gözlemci olarak bulundurulacak.
Belirtilen tarih ve saatler dışında görüş yapılamayacak. Ayrıca, bir kez görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere, herhangi bir nedenle ikinci defa görüş izni verilmeyecek. Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma veya hücreye koyma disiplin cezası kesinleşmiş olan hükümlü ve tutuklular, açık görüş hakkından yararlanamayacak.