Sakarya’da fabrikada patlama; 21 yaralı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bir makarna fabrikasında patlama meydana geldi. Dumanların yükseldiği fabrikada 2’si ağır 21 işçi yaralanırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Sakarya’da fabrikada patlama; 21 yaralı
Yayınlama: 15.09.2024
Düzenleme: 15.09.2024 15:57
A+
A-

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 21 işçinin yaralandığı öğrenildi.

Olay, saat 13.20 sıralarında Hendek’te bulunan makarna fabrikasında meydana geldi. İddiaya göre, fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli’den de çok sayıda destek ekip sevk edildi. İlk belirlemelere göre en az 21 işçinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri devam ediyor.

SAKARYA VALİSİ KARADENİZ: YARALILARDAN 2’Sİ ENTÜBE DURUMDA
Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz “Toplamda 21 yaralı tespit edildi. 12 kişi ambulansla hastaneye sevk edildi. 9’u kendi hastaneye ulaştı. Yaralılardan iki tanesi entübe durumda. İçeride birinin olmadığını düşünüyoruz şeklinde fabrika yetkililerinin son tespiti ulaştı.

Bugün burada 59 vardiya personeli var. Bunların sadece bir kısmının patlama olan bölgede olduklarını söylüyorlar. Patlamanın ilk tespitlere göre değirmen bölümünde olduğu şeklinde bir kanaat var. Yangın tamamen söndürüldükten sonra araştırmalarla yangının nedeni tespit edilecek” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ALEMDAR: MAHSUR KALAN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “Şu anda patlama ile ilgili net bir şey yok. Güçlü bir patlama olmuş. Ciddi bir yaralanma şimdilik yok. Mahsur kalan olmadığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya’da bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturmanın başlatıldığını bildirdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sakarya’nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralananlara acil şifa diledi. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Tunç, “Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.