Salon çiçeklerinin bakımı nasıl olmalı?

Salon çiçeklerinin bakımı nasıl olmalı?
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Solan ve küsen çiçeklerinizin dibine *yumurta* kabuğu ekleyin. Bugüne kadar çoğu kişi fark etmemişti ancak çiçeklerin coşmasını sağlıyormuş

Evde veya balkonda bakımını yaptığınız çiçekleriniz, zaman içerisinde solabilir ya da tam bakımı yapılmadığında küser. Böyle durumlarda ne yapacağınızı bilmiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Sizin için çiçeklerinizi canlandıracak farklı yöntemleri derledik. Ancak en etkili yöntemlerin başında yumurta kabuğu geliyor. Çiçeğin dibine eklenen yumurta kabuğu küsen çiçek bırakmıyor, solan çiçeği anında canlandırıyor. 2 haftada 1 vermeniz tavsiye edilir. Artık mis kokulu balkonlar, rengarenk salonlar hayal değil!

BİTKİLER DAHA FAZLA SU ALIYOR

Memurlar.net sitesinde paylaşılan içeriğe göre, Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar. Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir.

ŞEKER VEYA GAZOZ

Evinizde toz şeker varsa bir avucunuzun içi kadar çiçeğin dibine eklemeniz botanik uzmanlarına göre çiçeklerin canlanması için önerilmektedir. Eğer evde küp şeker varsa toz haline getirerek dibine gömebilirsiniz.

Eğer şeker yerine gazoz bulunuyorsa o aynı etkiyi uyandıracaktır. Bir çay bardağı kadar gazoz içerisinde bulundurduğu şeker nedeniyle bitkilerin canlanmasını sağlayacaktır. Bugüne kadar deneyen ev hanımları çiçeklerinin canlandığını net bir şekilde ifade etti.

SALON ÇİÇEKLERİNE KESİN ÇÖZÜM ASPİRİN

Balkondan ziyade çiçeklerinize salonda ya da kapalı bir ortamda bakıyorsanız aspirin yöntemini deneyebilirsiniz. Aspirin, çiçekler sulanmadan önce toz haline getirilerek ilave edilir. Kısa sürede kesin ve etkili bir çözüm olarak çiçek uzmanları tarafından tavsiye edilmektedir.

SALON ÇİÇEKLERİNE NE İYİ GELİR?

Wishflowersdesign.com yer alan paylaşıma göre, Çiçeklerin tek istekleri doğru bir yer ve doğru zamanda verilen sudur. Salon bitkilerinin günlük bakımlarını yapabilmek için ihtiyacınız olan, su haznesi çok dar olmayan bir sulama kabı, yapraklarını nemlendirmek için bir sprey kutusudur. Hafta da 1-2 kez sulayıp, aydınlık yerlerde muhafaza etmeniz yeterlidir.

DÜZENLİ SULAMA YAPIN

İlk olarak, çiçekleri satın alırken taze ve sağlıklı gözükenleri tercih etmek önemlidir. Düzenli sulama, toprak nemini kontrol etme ve gerekirse sulama miktarını ayarlama çiçeklerin sağlığını olumlu yönde etkiler. Ayrıca, çiçeklerin bulunduğu ortamın sıcaklık ve ışık koşullarını göz önünde bulundurmak da önemlidir. Doğrudan güneş ışığından korumak, çiçeklerin solmamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, solmuş yaprakları düzenli olarak temizlemek ve çiçekleri taze su ile beslemek de canlılıklerini korumak için etkili yöntemlerdir.

EN DAYANIKLI 2 ÇİÇEK

1. KAKTÜS

En dayanıklı iki çiçek türü arasında kaktüs ve sukulentler öne çıkmaktadır. Kaktüsler, özellikle sıcak, kuru iklimlerde ve düşük su koşullarında hayatta kalabilen bir dizi su depolama hücresine sahiptir. Bu özellikleri, çöl iklimlerinde ve ev içinde bakımı kolay hale getirir.

2. SUKULENTLER

Sukulentler de benzer bir dayanıklılığa sahiptir; etli yaprakları suyu depolayarak uzun süre susuz kalmalarına olanak tanır. Hem kaktüsler hem de sukulentler, iç mekanlarda ve açık alanlarda düşük bakım gereksinimleri ve dayanıklılıklarıyla popülerdir, bu da onları her tür bahçe veya ev dekorasyonu için ideal bir tercih haline getirir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.