Sena Düzgün’e bir mezarı çok gördüler!

Diyarbakır’da 2 bir ağaçta asılı halde bulunan Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Sena Düzgün’ün ölümünün ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Sena Düzgün’e bir mezarı çok gördüler!
Yayınlama: 09.06.2025
Düzenleme: 09.06.2025 13:22
A+
A-

Dicle Üniversitesi öğrencisi Sena Düzgün’ün Mardinkapı Mezarlığı’na yapılan defni, “buraya uygun değil” denilerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başka mezarlığa taşındı. Mezarlığın neden değiştirildiğine dair resmi bir açıklama yapılmazken, karar kamuoyunda tepki çekti.

27 Mayıs’ta Onkoloji Hastanesi bahçesindeki bir ağaçta asılı halde bulunan Sena Düzgün’ün ölümünün ardından yazdığı not ülke gündemine oturmuştu. İntihar ettiği belirtilen Sena’nın bıraktığı notta, Dicle Üniversitesi’nde görev yapan bir araştırma görevlisinin adı geçiyordu.

“Ahmet Asla Mezarımın Başına Gelmesin”
İntihar notunda, kişisel eşyalarının bağışlanmasını isteyen Sena Düzgün, ismi geçen “Ahmet” adlı kişiye de açık bir şekilde mezarına gelmemesi çağrısında bulunmuştu. Notta şu ifadeler dikkat çekmişti:

“Mezarımda tek bir çiçek dahi istemiyorum. Mezar taşım dahi olmasın. Hiç kimse 5 dakikadan fazla kalmasın başında. Ağlamak isteyen evine gitsin. Ahmet asla mezarıma gelmesin.”

YÖK Soruşturma Başlattı
Olayın ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK), notta adı geçen araştırma görevlisi hakkında soruşturma başlattı ve müfettiş görevlendirdi. Üniversite yönetiminin süreçle ilgili sessizliği dikkat çekiyor.

Mezarlık Kararı Tartışılıyor
Sena Düzgün’ün ilk olarak Mardinkapı Mezarlığı’na defnedildiği ancak daha sonra “uygun görülmediği” gerekçesiyle Çiftehavuz Mezarlığı’na taşındığı öğrenildi. Kararın kimin talimatıyla alındığı henüz bilinmezken, sosyal medyada “öldükten sonra bile rahat bırakılmadı” yorumları yapıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.