Sındırgı’da 4,2 büyüklüğünde deprem

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sabah saatlerinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre sarsıntı yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Sındırgı’da 4,2 büyüklüğünde deprem
Yayınlama: 01.11.2025
Düzenleme: 01.11.2025 11:03
A+
A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 07.58’de merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin yerin yaklaşık 6,79 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

Gece yarısı iki deprem daha oldu

Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos ve 27 Ekim tarihlerindeki 6.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından artçı sarsıntılar sürüyor. İlçede gece yarısı peş peşe 3.8 ve 3.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Sabah 07.58’de ise 4.2 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı daha yaşandı.

İlçe 2,5 ay arayla iki kez 6.1 ile sarsılmıştı

10 Ağustos’taki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, 27 Ekim’de yine aynı büyüklükte bir depremle sarsılmıştı. Bölgedeki artçı sarsıntıların halen devam ettiği bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.