Şirketlerin asgari ücret beklentisi belli oldu!

Yaklaşık 17 milyon çalışan gözünü asgari ücret zammına çevirdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise 1 Aralık’ta ilk toplantısını gerçekleştirecek. Sanayi sektörünün önde gelen isimleri de zam tahminlerini Cumhuriyet ile konuştu.

Şirketlerin asgari ücret beklentisi belli oldu!
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zammı merakla bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da zamma ilişkin, “Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” açıklaması ise beklentilerin yönünü değiştirdi.

Sanayi sektörünün önde gelen temsilcileri de asgari ücrete ilişkin zam tahminlerini Cumhuriyet’e paylaştı.

“YÜZDE 50 ORANINDA ZAM BEKLİYORUZ”

Ayakkabı ve Yan Sanayii Meslek Komitesi Üyesi İlker Bıyık, asgari ücrete yüzde 50 oranında zam beklediklerini ifade etti.

Bıyık, asgari ücret zammının geçmiş yıllardaki gibi tek seferlik yapılmasının sanayiciler için planlama ve üretim maliyetleri açısından daha iyi olacağını belirterek, “Her ne kadar işveren olarak baksak da mevcut yaşam koşulları da göz ardı edilemez. Asgari ücrete enflasyon oranının altında zam yapılması doğru olmayacaktır. Ancak enflasyon oranında zam yapılacaksa da bu yılı tek zam ile geçmek sanayiciler için daha iyi olacaktır” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.