Taşerona jet kadro

Kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan 850 bin taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Taşerona jet kadro
Yayınlama: 20.12.2017
A+
A-

Düzenleme KHK ile çıkacak. Bir başka deyişle zaman kaybı olmadan bu ay içinde kadro düzenlemesi yapılmış olacak

Devletteki taşeron işçiler kadro müjdesine 5 Aralık’ta kavuşmuştu. Düzenlemenin de bu yıl bitmeden yapılacağı ifade edilmişti.

 

SÜREÇ HIZLANDIRILDI

 

Ancak bütçe görüşmelerinden sonra Meclis’e gelecek yasa tasarısının yıl sonuna kadar yetişmeyebileceği ihtimali oluştu. Bunun üzerine dün sürpriz bir adım atılarak taşeron işçilere kadronun KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile alınmasına karar verildi.

 

1 OCAK İTİBARIYLA

 

KHK’yla düzenlemenin yapılacak olması sürecin hızlanmasını sağlayacak. Diğer bir ifadeyle düzenleme Meclis’te tartışılmayacak, Cumhurbaşkanı’nın onay süreci beklenmeyecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra işlem bitecek. 1 Ocak tarihine kadar düzenleme hayata geçmiş olacak. Sonra 3 aylık geçiş süreci başlayacak.

 

KİT’TEKİ 50 BİN İŞÇİ DE DAHİL

 

Kit’lerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınıp alınmayacaği gündemi en çok merak eden konuların başında geliyordu. Kit’lerdeki yaklaşık 50 bin taşeron işçisinin de düzenlemeye dahil edilmesi yönünde fikir birliğine varıldığı öğrenildi. taşeron işçilerin kadroya alınmasında yaş ve eğitim seviyesi şartı aranmayacak. başvuru çalışılan kurumlara yapılacak.

 

ÖNCE SINAV SONRA SORUŞTURMA

 

Kadro için yapılan başvuruların ardından işçiler, yapacakları işle ilgili bir sınava tabi tutulacak. bu sınav KPSS sınavı gibi zor olmayacak, usulen bir sınav olacak. Sınavı veren güvenlik soruşturmasından geçecek. Soruşturmayı geçenler aldıkları mevcut maaş ve emeklilik hakkıyla kadroya alınacak. Kamudaki işçiler maaşa ek her yıl 2 maaş kadar ikramiyeye hak kazanacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.