Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu

Türk şirket ESG performansıyla dünya birincisi oldu
Yayınlama: 19.01.2024
A+
A-

Gıda şirketi Ülker; çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performansıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci olarak önemli bir başarı elde etti. Şirket ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da ilk sıranın sahibi oldu.

Uluslararası finansal analiz ve raporlama kuruluşu LSEG (London Stock Exchange Group) tarafından gerçekleştirilen, halka açık şirketlerin çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG-Environmental, Social & Governance) performans değerlendirme sonuçlarına göre Türk gıda şirketi Ülker’in çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) performansıyla Ocak 2024 itibarıyla kendi kategorisinde dünya genelinde değerlendirilen şirketler arasında birinci olduğu duyuruldu.

Şirketin ayrıca Borsa İstanbul’da işlem gören tüm sektörlerden 108 şirket arasında da birinci sırada yer aldığı belirtildi. İncelemenin şirketlerin; enerji, su, emisyonlar, atık yönetimi, insan hakları, iş gücü, kurumsal sosyal sorumluluk, tedarik zinciri, sorumlu üretim, hissedar yönetimi vb. yüzü aşkın kriter üzerinden yapıldığı ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.