UEFA’dan Merih Demiral’a 2 maç ceza

UEFA’dan Merih Demiral’a 2 maç ceza
Yayınlama: 04.07.2024
Düzenleme: 04.07.2024 22:28
A+
A-

UEFA’nın, Avusturya maçında golün ardından ‘bozkurt’ işareti yapması nedeniyle Merih Demiral’a 2 maç ceza verdiği öne sürüldü.

Avusturya’yı 2-1 mağlup eden Türkiye A Milli Takımı, EURO 2024’te çeyrek finale yükselmiş ve Hollanda’nın rakibi olmuştu. Ay-yıldızlı ekibin gollerini atan Merih Demiral’ın bozkurt işaretli sevinci sonrası ise UEFA, milli futbolcu hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bild’in haberine göre UEFA, Merih Demiral’a 2 maç men cezası verdi.

TFF HEMEN YALANLADI
Bu iddia üzerine TFF’den jet yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, “Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, ‘Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi’ şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
Milli futbolcumuz Merih Demiral, Avusturya maçında kaydettiği gollerin ardından sevincini bozkurt işareti yaparak göstermişti. Yaptığı harekete ilişkin maç sonu konuşan Demiral “Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim” ifadelerini kullanmıştı.

Demiral’ın hareketi büyük ses getirirken, UEFA ise milli futbolcumuz hakkında ‘uygunsuz hareket’ sebebiyle soruşturma başlattı. UEFA’dan yapılan açıklama şu şekildeydi, “2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya- Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral’ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır . Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.