Vedat Aşçı kimdir?

Vedat Aşçı kimdir?
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-

Vedat Aşçı kimdir? Vedat Aşçı mesleği ne, kaç yaşında, nereli?

İş dünyasının tanınan isimlerinden Vedat Aşçı, sosyal medyada gündem oldu. Ünlü iş insanı hakkında Vedat Aşçı kimdir? Vedat Aşçı mesleği ne, kaç yaşında, nereli, merak edildi.

Turizm ve inşaat sektöründe gösterdiği faaliyetlerle tanınan ünlü iş insanı Vedat Aşçıhakkında araştırmalar yapılıyor. Peki, Vedat Aşçı kimdir? Vedat Aşçı mesleği ne, kaç yaşında, nereli soruları sosyal medyada gündem oldu.

VEDAT AŞÇI KİMDİR?

Vedat Aşçı, 1960 yılında Samsun’da doğdu. Eğitimini Almanya’da devam ettirmek üzere 1978’de Almanya’ya giden Vedat Aşçı, bugün Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul’ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı. Vedat Aşçı, 1980’de Almanya kurduğu Ascı GmbH şirketi ile dünyanın pek çok ülkesindeki tekstil ve hazır giyim sektörüne sanayi tipi konfeksiyon makineleri pazarlamasını yaptı.

1983’te Türkiye’deki ilk şirketi Astaş’ı kuran Vedat Aşçı, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine ise 2004’te Kempinski Residences Astoria ve Astoria Alışveriş Merkezi ile start verdi.2008’de Bellevue Residences Managed by Kempinski’yi hizmete sunarak gayrimenkul yatırımlarını sürdüren Astaş Holding, Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski projesini 2012 Aralık’ta hizmete açtı. Vedat Aşcı, 30 senedir pek çok eğitim kurum ve kuruluşlarına destek sağlıyor. Aşçı, Astaş Holding olarak bölgedeki ilk Turizm Fakültesi olma özelliğine sahip Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Hacı Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nin yapımını da üstlendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.