Yaz Tavsiyeleri

Bu aralar film kıtlığı yaşandığını söyleyebilirim ama bu, daha da önce de  belirtmiş olduğum gibi, mevsimle alakalı bir şey. Geçen gün AVM sinemasının önünden geçerken iki farklı filmin de üçer salona konulmuş olduğunu görünce bunu bir kez daha anladım. Çok iyi filmler olduklarından falan kaynaklanmıyor bu durum. Öyle olsaydı, kışın ekstra salon açmalarını gerektiren yapıtlar […]

Yayınlama: 16.05.2017
A+
A-

Bu aralar film kıtlığı yaşandığını söyleyebilirim ama bu, daha da önce de  belirtmiş olduğum gibi, mevsimle alakalı bir şey.

Geçen gün AVM sinemasının önünden geçerken iki farklı filmin de üçer salona konulmuş olduğunu görünce bunu bir kez daha anladım. Çok iyi filmler olduklarından falan kaynaklanmıyor bu durum. Öyle olsaydı, kışın ekstra salon açmalarını gerektiren yapıtlar vardı.



Sinema yoksa, yazın plajlar için kitap veya dergi almak zaten en doğrusu. Bir yandan güneşlenip, bir yandan da kitap okumanın zevki bambaşka . Veya soğuk bir içeceğinizi yudumlayıp, güzel bir kitabı okumanın keyfi. Ben şahsen polisiye ve gerilim kitaplarını tercih ediyorum ama herkesin zevkleri farklıdır tabi.



Bu aralar, özellikle de dergilere bakmak hoşuma gidiyor. Malum gürültüden evde kitap okumak pek mümkün olmuyor yazın. Dergi  haliyle, biraz daha rahat okunuyor. Benim son zamanlarda favorim Psychologies dergisi. Yaşla alakalı mıdır bilmiyorum, son dönemlerde aradığım dergi buymuş diyorum. Üstün Dökmen gibi önemli isimlerin yazdığı, aydınlatıcı ve bilgilendirici bir dergi olmuş. Herkesin geçtiği psikolojik sınavlara değinip, cevap veriyorlar. Bunun dışında röportajlar ve tanıtıcı yazılar da yer alıyor. Psikolojik rahatsızlıkların gün geçtikçe arttığını göz önünde bulundurursak, bence herkese faydası olabilecek bir dergi. Eğer siz de benim gibi psikoloji konusunu seviyorsanız, birinci dergi tavsiyem bu olacak.



Bir diğer dergi tavsiyem ise La Cucina İtaliana dergisi olacak. Ben yemek yapmaya bayılırım, özellikle de dünya mutfağına. Yazar olmasaydım, muhtemelen aşçı falan olurdum ve  büyük bir olasılıkla İtalyan ve Meksika mutfağına ağırlık verirdim. Hamur işi  delisi biri olarak İtalyan mutfağından vazgeçmem mümkün değil. Tabi bizim mutfağımızdan da. Meksika ise damak zevkimize uyan, çok renkli bir mutfak, bu yüzden çok seviyorum.



Dergiye dönecek olursak. Farklı mutfaklara meraklı olan kişiler için çok uygun bir dergi, üstelik bazı tarifleri ve püf noktalarını öğrenebilmek de mümkün. Yazın sıcaklarda pek bir şey yenmiyor, en azından biz pek ağır şeyler yiyemiyoruz ama bu dergiden aklıma gelmeyecek fikirleri alıp değerlendirdim ve pişman olmadım. Belki bir balık yemeği, belki bir salata, belki de hafif bir makarna tarifi sizi kendine çeker. Umarım bana katılırsınız. Şimdiden herkese iyi okumalar ve belki de afiyet olsun!

    

Farklı şeyler keşfettikçe paylaşmaya devam edeceğim. Sizlerin de dergi tavsiyeyi olursa, paylaşmanızı dilerim.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.