ABD ile Rusya arasında Iblid gerilimi

ABD’nin bu sabaha karşı Suriye’yi vurmasının ardından gözler Rusya yönetimine çevrildi..

ABD ile Rusya arasında Iblid gerilimi
Yayınlama: 07.04.2017
A+
A-

Suriye’nin İdlib kentine bağlı Han Şeyhun’da salı sabahı meydana gelen, 30’u çocuk 86 kişinin korkunç şekilde can verdiği kimyasal saldırının yankıları sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, dün askeri müdahalenin ipuçlarını vermiş, ‘askeri müdahale’ olasılıklarının düşünüldüğünü söylemişti. Buna karşılık Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dün yaptığı açıklamada ‘temelsiz suçlamalar kabul edilemez’ demişti.

‘OBJEKTİF KANITLARA DAYANMIYOR’

Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Netanyahu ile dün yaptığı telefon konuşmasında saldırıyla ilgili “Titiz ve tarafsız bir uluslararası soruşturma olana kadar herhangi birine karşı temelsiz suçlamalar yapmak kabul edilemez” dedi.

Putin’in sözcüsü Peskov ise kimyasal silah kullanılmasını ‘canavarca bir suç’ olarak tanımladı, fakat ABD’nin vardığı sonuçların da tarafsız verilere dayanmadığını iddia etti.

Peskov, “(bunu yapanları bulabilmek için) birilerini yaftalamak yanlış olur. Trajedi gerçekleştikten hemen sonra kimsenin bu bölgeye erişimi yoktu… ABD tarafının veya diğer ülkelerin ulaşacağı herhangi bir veri objektif kanıtlara dayanıyor olamaz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.