Rifat Serdaroğlu’na verilen ceza Kartal’da protesto edildi

Doğru Parti Kartal İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Rifat Serdaroğlu’na verilen hapis cezası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Rifat Serdaroğlu’na verilen ceza Kartal’da protesto edildi
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Doğru Parti Kartal İlçe Başkanlığı, Genel Başkan Rifat Serdaroğlu’na verilen hapis cezası nedeniyle Kartal Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına Doğru Parti İstanbul İl Başkanı Arda Ateş, Doğru Parti Kurucusu ve İl Başkanvekili Sedat Özkan, Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar, İl ve ilçe yöneticileri, Memleket Partisi yöneticileri, Adalet Partisi yönticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı..

Doğru Parti Genel Başkanı ve eski bakan Rifat Serdaroğlu, Bilal Erdoğan’a hakaret suçundan 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırıldı. Adliyeye giden Serdaroğlu, cezaevine girmeden önce yaptığı açıklamada, “Saray adaletinin giyotini çalışıyor. Bu olaylar bizi korkutamaz” dedi. Daha sonra Kırıklar Cezaevi’ne giden Serdaroğlu, infaz işlemlerinin ardından denetimli serbestlik ile serbest kaldı.

Rifat Serdaroğlu, 26 Eylül 2018 tarihli yazısında, Bilal Erdoğan’ın İtalya’dan bir bavul para ve Gürcistan pasaportu kullanarak kaçtığını iddia etmişti. İstanbul Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gıyabında yargılanan Serdaroğlu, 2 ay 17 gün hapse mahkum edildi. Serdaroğlu, davaya dair kendisine tebligat yapılmadığını ve savunma hakkının engellendiğini söyledi. İzmir’de ikamet eden Serdaroğlu, hapis kararının ardından Bayraklı’daki adalet sarayına giderek infaz savcılığına başvurdu. Serdaroğlu, işlemlerinin ardından Kırıklar Açık Cezaevi’ne gitti. Burada saat 12:00’de işlemleri yapılan Serdaroğlu’na, pandemi izni göz önüne alınarak denetimli serbestlik uygulandı. Serdaroğlu, saat 12:45’te serbest kalarak cezaevinden ayrıldı.

NE OLMUŞTU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, John Hopkins Üniversitesi’ne doktora için gittiği İtalya’nın Bologna kentinde “Kara para aklamak” ile suçlanmış, 2016 yılında hakkında soruşturma başlatılmıştı. Daha sonra Bilal Erdoğan hakkında “Bologna’da kara para aklama” suçlaması ile açılan soruşturma kapatılmıştı. İtalyan haber ajansı Ansa, Fransa’da yaşayan Hakan Uzan’ın şikayet dilekçesi ile başlatılan soruşturmanın, Uzan’ın ifade vermeyi reddetmesi ve delil yetersizliği üzerine takipsizlik ile sonuçlandığını duyurmuştu.

“74 YAŞINDA ADAMDAN KORKTULAR”

Doğru Parti Kartal İlçe Başkanı Gülay Şakar, basın açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline çomak sokulmuş, halk yoksulluştırılmış, yolsuzluklar almış başını gitmiştir, Bunlara dokunulmazken 74 yaşında Cumhuriyet sevdalısı, cesur yürekli bir adamdan korktular. Bizler Genel Başkanımız Rifat Serdaroğlu’na inandık, onun 7 yıl önce kurduğu çoban ateşiyiz ve her zaman onun yanındayız.”

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN VAZGEÇİLEMEZ”

Doğru Parti İstanbul İl Başkanı Arda Ateş ise şöyle konuştu:

“Partimizin Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’na yapılan, habersiz baskın niteliğinde ani tutuklama kararını şiddetle kınamaya devam edeceğiz. Düşünce ve ifade özgürlüklerimiz Saray yargısı tarafından usülsüzce çiğnenmektedir. Benzeri davalar Yargıtay’ca bozulmasına rağmen genel başkanımız hapse atılmıştır. Tekrar tekrar hatırlatmak isteriz ki ifade özgürlükleri demokratik toplumların vazgeçilmez haklarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle genel başkanımız Rifat Serdaroğlu’nun hapse konulmasını en şiddetli biçimde kınıyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.