Umut Daştan ‘Belediye kanunu değişmeli’

Kartal Belediyesi Meclis Üyesi ve Kartal Belediyespor Başkanı Umut Daştan, belediyelerin borç yükü altında olduğunu belirtti..

Umut Daştan ‘Belediye kanunu değişmeli’
Yayınlama: 08.10.2021
A+
A-

Kartal Belediyesi Meclis Üyesi ve Kartal Belediyespor Başkanı Umut Daştan, gazetecilere yönelik imza gününde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

İlk kitabı “Türkiye’de Siyasette Kriz Yönetimi“ni gazetecilere imzalayan Umut Daştan “Belediye kanunu değişmediği sürece belediyeler hep borç batağı altında kalmaya mahkum. Bugünki sistemde Büyükşehir belediye meclis üyeleri, Milletvekillerinden daha fazla yetkiye sahip” dedi.

Kartal Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Kartal Belediyespor Başkanı olan Umut Daştan, Kartallı gazetecilerle bir kahvaltı programında biraraya geldi..

Gazetecilere kitabını imzalayan Umut Daştan,  Kartal’ın sorunlarından Kartal Belediyespor’un hedeflerine kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu..

İşte Umut Daştan’ın açıklamalarından satır başları:

“Öncelikle bu kahvaltıyı düzenlemekteki amacım, Kartal Kitap Fuarı’nda soğuk havaya rağmen imza günümde yalnız bırakmayan gazeteci dostlarımla biraraya gelmekti. Hepinize hem imza günüme hem de buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum.

Kartal Belediyesi, görevi devraldıktan 11 ay sonra pandemi belasıyla karşılaştı. Belediye gelirlerinin büyük bir bölümü, pandemi nedeniyle mağdur olan ilçe halkına aktarıldı.

Pandemide vergi gelirleri yüzde 60-70 oranında azalınca hizmetlerde sorunlar oluştu..

Başkanımız Gökhan Yüksel, önceliği alt yapı ve ilçenin yaşadığı sel sorunlarına vererek 25 yıllık su baskınları sorununu çözdü. Şimdi burada biur algı var “Efendim Büyükşehir yaptı” Bu kısmen doğru ama bu işlemlerin bütçesi Kartal Belediyesi’nden İSKİ’ye aktarıldı..

Kartal Belediyespor olarak önceliğimiz ilçe gençlerine ahlaklı sporcu anlayışı yetiştirmek ve alt yapıyı güçlü tutarak ülke voleyboluna katkıda bulunmak.

Kitabımda 2001 krizinin perde arkasını anlattım..

Meclis’te ülke gündemlerinin tartışılmasını ben de doğru bulmuyorum. Ancak bunu her iki partinin de meclis üyeleri yapıyor. “

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.