Kartal Yeşilay’dan teknoloji bağımlılığı uyarısı

Yeşilay Kartal Şubesi, bağımlılıklara dikkat çekmek için bir organizasyon düzenledi..

Kartal Yeşilay’dan teknoloji bağımlılığı uyarısı
Yayınlama: 06.11.2021
A+
A-

Yeşilay Kartal Şubesi, bağımlılıklara dikkat çekmek için ilçede görev yapan mahelle muhtarları ve yerel basın mesuplarıyla kahvaltıda buluştu..

Kartal Yeşilay Şube Başkanı Hasan Çetinkaya, toplantının açılış konuşmasında Yeşilay ve Yedam olarak neler yaptığımızı sizlere sunmak istiyoruz diyerek sözlerine başaldı. Çetinkaya; “Yeşilay insanoğlunun saygınlığını temel alan, toplumun ve gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, birliği ve ahlaki değerleri gözeterek, bilimsel metodları kullanarak büyün alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele eden, önleyici, tedavi ve rehabilite edici, halk sağlığı için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşudur. Faaliyetlerimiz gençlik ve yetişkin çalışmalarımız, ilkokul ve lise projelerimiz devam etmektedir.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Yeşilay Anadolu Yakası Bölge Koordinatörü Tülin Sayın ise yaptığı konuşmada Yeşilay’ın tarihçesinden bahsederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yeşilay Olarak biz 5 Mart 192O yılında kurulduk. Bunun nedeni ise 1. Dünya savaşı ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasının ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılması amacıyla toplulumuzun bunlara alıştırılması ile ilgili sıkıntılar yaşandığı görüldü. Bunun üzerine Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları o zaman Hilal-i Ahmer adında yani bugünkü ismiyle Yeşilay’ı kurdular. Bu kuruluş ilk başta alkol ve uyuşturucuyu önlemek amacıyla kurulsa da günümüzde insan hayatına zarar veren bütün maddelere karşı çalışmalarımız genişledi. Bunlar arasında Tütün ve tütün ürünleri, kumar bağımlılığı, obeziteden tutun, madde bağımlılığı ve hayatımızın yeni bağımlılığı ‘teknoloji’ ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yeşilay Genel Merkezimiz Milli Eğitim Bakanlığı ile 5 yıl önce imzalanan protokole göre bütün rehber öğretmenlerimiz bağımlılıklarla mücadele edebilmek adına eğitimler aldılar. Bununla birlikte hem öğrencilerimize hemde velilerimize okullarda sunumlar yapılmakta. Ayrıca derneklere yada kim nerde isterse onlara da sunumlar yapılmakta.” 

Toplantıya katılan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Apaydın da yaptığı konuşmada özellikle madde bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı konusunda rahatsızlık duyduklarını, bunların öncelikle çocuklar üzerindeki etkilerini kendi çocukları üzerinde de görerek müşahede ettiğini anlatarak, Yeşilay’ın bu konularda yaptığı çalışmaları her zaman destekleyeceklerinin de sözünü verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz ve İlçe Müftüsü Mustafa Baytar ile Muhtarlar ise yaptıkları konuşmalarda Yeşilay’ın yaptığı hizmetleri önemsediklerini belirterek, ortak çalışmalar yürütmeye her zaman hazır olduklarını ifade ettiler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.