Kar esareti! Yollar kapandı, 50 santimetreye ulaştı

Tunceli, Erzurum, Gaziantep, Hakkari başta olmak üzere birçok kentte kar nedeniyle yollar kapandı. Bugün ise 27 kent için kar ve fırtına uyarısı geldi.

Kar esareti! Yollar kapandı, 50 santimetreye ulaştı
Yayınlama: 02.02.2023
A+
A-

Elazığ genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 547 köy yolundan 396’sı ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, 99 personel ve 74 araçla kapalı durumda bulunan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

TUNCELİ

Tunceli’nin son yılların en kurak kış mevsimlerinden birini yaşayan Pülümür ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken yüksek kesimlerde 50 santimetreyi geçti. Yağışın ardından belediye ekipleri tarafından ilçe merkezi ve mahallerde karla mücadele çalışması başlatılırken esnaf ve vatandaşlar da kapılarının önünde biriken karları temizlemeye başladı.

Yağışın etkili olduğu ilçede karayolları ekipleri ise yol açma ve tuzlama çalışmaları yürütüyor.

Kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını söyleyen Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, ”Bu yıl oldukça kurak geçen bir yıldı. Vatandaşlarımızın ve bizim de beklediğimiz kar geldi. Karın bu bölgede olmamış suların olmaması demek. Yine bitkilere ve meralara ciddi etkisi var. Yağış normalde şubat ayına kalmazdı ancak her yıl Hızır ayı diye tabir ettiğimiz ayda mutlaka kar yağardı. Bu sene de yine güzel bir kar yağdı. Biraz daha yağarsa bölgemize, sulara etkisi iyi olur. Kar demek bu bölge için bereket demek. Biraz daha yağarsa bu şekilde sorunlarımızı giderir diye düşünüyorum” dedi.

ERZURUM

Erzurum’un Aşkale ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde de aralıksız olarak devam ediyor.

2 Şubat itibarıyla yoğun bir şekilde yağan kar ilçe merkezini beyaza bürürken, yüksek kesimlerde ve köylerde daha şiddetli yağdığı kaydedildi. Belediye iş araçları ve personeli sabahın erken saatlerinde vatandaşların zorluk yaşamaması için kar temizleme çalışmaları yaparken, esnaf da dükkanlarının önlerini temizledi.

GAZİANTEP

Gaziantep için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısının ardından gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkisini gösterdi. Yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, gecenin ilerleyen saatlerinden Gaziantep’in genelini beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışı sonrası belediye ekipleri yollarda çalışma yaparken, sabahın ilk ışıklarıyla beraber Gaziantepliler güne beyaz örtüyle uyandı.

Kar yağışı sonrası özellikle Gaziantep Kalesi çevresinde kartpostallık görüntüler ortaya çıkarken, erken saatlerde işine gitmek isteyen bazı vatandaşlar karla kaplanan araçlarını temizledi.

HAKKARİ

Hakkari’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkezde 28 köy ve 75 mezra, Derecik’te 2 köy ve 3 mezra, Şemdinli’de 18 köy ve 77 mezra, Yüksekova’da 57 köy ve 77 mezra yolu olmak üzere 365 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığını duyurdu.

Kapalı köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

SİVAS

Sivas’ta kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; yoğun yağan kar nedeniyle Divriği, Gürün, Zara ve Suşehri ilçelerinde bulunan 268 köy yolu araç ulaşımına kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı olan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan bugüne kadar yolu kapanıp yeniden ulaşıma açılan yer sayısının 224 olduğu bildirildi.

SİLVAN’DA 20 KÖYE ULAŞIM YOK

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar, belediye ekiplerince kurtarıldı. Yoğun kar yağışının ardından ilçenin kırsal Bayrambaşı, Boyunlu, Keklikdere, Dolukardı, Taşpınar, Çiğdemli, Gürpınar, Çığyatağı, Üçbasamak, Dağcılar, Kayadere, Onbaşılar, Altınkum, Ormandışı, Babakaya, Çaldere, Susamış, Arı, Nohuttepe ve Kızlal köylerinin yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolları yeniden açmak için çalışma başlatırken, Silvan Belediyesi ekipleri de ilçe merkezinde kar temizleme çalışması başlattı. İlçe merkezinde kar kalınlığı, 10 santimetreyi geçerken, kırsal kesimde ise 30 santimetreyi buldu.

KÜTAHYA

Kütahya’da 3 gündür aralıklarla devam eden kar yağışının ardından, yüksek kesimlerde ve yol kenarlarında bulunan ağaçlar adeta beyaz bir örtü ile kaplandı.

Kar yağışının durması ile birlikte şehirde doğa beyaza bürünürken, ağaçların üzeri de karla kaplandı. Adeta görsel bir şölen oluşturan beyaz örtülü çam ağaçları, görenlerde hayranlık uyandırdı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.