6 yaşındaki çocuk gelin skandalında flaş gelişme

Hiranur Vakfı’nın kurucuları arasında yer alan Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirilmesiyle ilgili hazırlanan yeni iddianamenin ardından açılan dava 22 Mayıs’tan 30 Ocak’a alındı.

6 yaşındaki çocuk gelin skandalında flaş gelişme
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

İsmailağa cemaatiyle bağlantılı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel‘in kızının 6 yaşındayken cemaat üyesi Kadir İstekli ile evlendirmesi büyük yankı uyandırdı. Şu anda 24 yaşında olan H.K.G adlı kadının şikayetiyle yeniden gündem olan olay hakkında hazırlanan iddianame kapsamında Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve Fatıma Gümüşel’in tutuklanması talep edildi.

 

DAVA MAYIS AYINDAN OCAK AYINA ÇEKİLDİ

Bu gelişmelerin ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. 22 Mayıs’ta görülmesi beklenen dava, 30 Ocak’a çekildi. Bu sayede Türkiye’nin günlerce konuştuğu olayın davası 5 ay öne alınmış oldu.

AK PARTİ’DEN “DAVA YAKIN TARİHE ÇEKİLSİN” ÇAĞRISI DA GELMİŞTİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bugün gerçekleştirdiği açıklamada “6 yaşındaki gelin” olayına da değinmiş ve davanın olabilecek en erken tarihe çekilmesi çağrısında bulunmuştu. Kurtulmuş şöyle konuşmuştu: “Dava mümkün olduğu en yakın tarihe çekilmelidir. Örtbas söz konusuysa en ortaya çıkması lazım. Hassasiyet gereken bir konu hakkında en kısa zamanda karar verilmelidir. Sanıkların tutuksuz ya da tutuklu yargılanmasına da mahkeme karar verir.”

NE OLMUŞTU?

Mağdur H.K.G. 6 yaşından beri şüpheli Kadir İstekli tarafından cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede, şüpheli Kadir İstekli ile babasının kıydığı dini nikahla evlendirildiği, şüphelinin babasının talebesi olduğu ve karşılıklı dairelerde oturduklarını anlattı. Şikayetin devamında H.K.G, cinsel ilişkinin kendisine Kadir İstekli tarafından oyun olarak gösterildiğini belirtti. Bu ilişkinin babasının onayı ile gerçekleştiği ve yaşı tuttuktan sonra resmi nikah kıyıldığını dilekçede sundu. Hazırlanan iddianamede Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası istenirken, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.