Yeni metroyla Sabiha Gökçen’e jet ulaşım

Pendik -Sabiha Gökçen Metro Hattı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak artık daha hızlı ve kolay olacak.

Yeni metroyla Sabiha Gökçen’e jet ulaşım
Yayınlama: 03.10.2022
A+
A-

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu kapasiteli Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşmak artık daha hızlı ve kolay olacak. Artık Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen bir yolcu metroyla aktarma yaparak Kadıköy’e ulaştıktan sonra Marmaray’la neredeyse tüm İstanbul’a seyahat edebilecek. Böylelikle trafik yükünde de büyük bir azalma olacak.

AVRUPA’nın üçüncü, dünyanın ise sekizinci en yoğun havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açılan metro hattı ile artık daha ulaşılabilir oldu. Pendik’e (Tavşantepe) kadar uzanan metro hattı, 7.4 kilometrede 4 yeni istasyon eklenerek Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlandı.

SABİHA GÖKÇEN’DEN TÜM İSTANBUL’A

Pendik-Sabiha Gökçen Metro hattı aynı zamanda diğer metro hatlarına da entegre olarak yapıldı. Artık uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na inen bir yolcu metro ile aktarma yaparak Kadıköy’e ulaştıktan sonra Marmaray’la neredeyse tüm İstanbul’a seyahat edebilecek.

Böylelikle trafik yükünde de büyük bir azalma olacak. Pendik-Sabiha Gökçen hattını kullanan yolcular Marmaray’ın yanı sıra Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatları, Kadıköy – Kartal – Kaynarca metro hattı ve Üsküdar – Çekmeköy metro hatlarına da kolayca ulaşabilecek.

Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray’a, Kadıköy durağından ise vapurlara geçiş yapılabilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.