CHP Kartal Kadın Kollarından ‘Kadına Şiddet’ açıklaması

CHP Kartal Kadın Kolları İlçe Sekreteri Vildan Solmaz, 25 Kasım Kadına şiddete hayır günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

CHP Kartal Kadın Kollarından ‘Kadına Şiddet’ açıklaması
Yayınlama: 25.11.2022
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları il ve ilçe başkanları 81 ilde ve 973 ilçede 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele
Günü’nde kadına şiddetle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

CHP Kartal kadın Kolları adına açıklamayı İlçe Sekreteri Vildan Solmaz okudu.

CHP Kartal İlçe Başkanlığı’nda yapılan basın açıklamasına, Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Yücel, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit, Özlem Doğan, ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.W

AK Parti iktidarında kadına yönelik şiddetin sistematik olarak arttığını ifade eden basın açıklamasında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2002 yılında 66 kadın cinayeti işlenmişken, 2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadın hayattan koparıldı. 1 Ocak 2022 ile 1 Kasım 2022 arasında ise 202’si  kadın öldürüldüğü ifade edildi.

Vildan Solmaz basın açıklamasında şu konulara değindi:

“Bizler “Kadın cinayetlerini durdurun!” diye haykırırken, eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Her kadın cinayeti bizim kadına yönelik şiddetteki kadın cinayeti değildir. Her şüpheli ölüm de kadın cinayeti değildir” demekle yetindi. Çocuğa yönelik tecavüzde ‘çocuğun rızası’ndan bahseden Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, öldürülen kadınlardan sadece “sayı” olarak bahsetmeye devam etti. Yetti mi? Hayır! Şimdiki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, “2021’in ilk 10 ayında 242 ve 2022’nin ilk 10 ayında 225 vaka var. 2022’de yüzde 7 bir azalış görülüyor’’ dedi. Yanık’ın açıklamasında bir de itiraf vardı: “Kadın cinayetlerinin yüzde 8’i koruma kararı altında yaşanıyor!” Kadınları koruyamayan, şiddeti tolere edilebilir bulan, öldürülen kadınları sadece sayı olarak nitelendiren zihniyete bir kez daha sesleniyoruz: “Her kadın bir hayattır”

CHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Avukat Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit ise şunları söyledi:

“AK Parti İktidarı İstanbul Sözleşmesini iptal ederek kadın cinayetlerinin artmasına neden oldu. CHP iktidarında genel başkanımızın da dediği gibi İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlülüğe koyacağız.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.