Acun Ilıcalı’ya avukatlardan tepki

Acun Ilıcalı’nın Ebru Şahin ile Cedi Osman’ın düğününde avukat cübbesi giymesi, gerçek avukatları kızdırdı.

Acun Ilıcalı’ya avukatlardan tepki
Yayınlama: 08.07.2022
A+
A-
Geçtiğimiz hafta Kuzey Makedonya’da evlenen oyuncu Ebru Şahin ile dünyaca ünlü basketbolcu Cedi Osman’ın Çeşme’deki düğününe spor, sanat ve eğlence dünyasından çok sayıda ünlü katıldı. Dün akşam gerçekleştirilen düğünde, çiftin nikahlarını formalite icabı televizyoncu Acun Ilıcalı nikah memuru yerine avukat cübbesi giyerek kıydı.

Ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın Ebru Şahin ile Cedi Osman’ın düğününde avukat cübbesi giymesi, gerçek avukatları kızdırdı.

Mersin Barosu Başkanlığı, ünlü basketbolcu Cedi Osman ile oyuncu Ebru Şahin’in Çeşme’de yapılan düğün töreninde, avukat cübbesi giyip nikahı kıyan Acun Ilıcalı’yı kınadı. Barodan yapılan açıklamada, haddini aştığı belirtilen Ilıcalı’nın tüm avukatlardan özür dilemesi istendi.

ACUN ILICALI HAPİS CEZASI ALABİLİR

Acun Ilıcalı’nın avukat cübbesi giymesine tepki gösteren avukat Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit “Yasada kamu görevlisi olmadığı halde bir kamu görevlisinin kıyafetini giymek suçtur. Acun Ilıcalı da avukat cübbesi giydiği için yargılanabilir” dedi.

Avukat Gülşen Neşe Büklü Çokyiğit şunları söyledi:

“Türk Ceza Kanunu’nun 264. maddesine göre ‘özel işaret ve kıyafetleri usulsuz kullanmak’ suçtur. Avukatlar da kamu görevi yapmaktadır. Nasıl ki bir polis, asker üniforması giyemezseniz, avukat cübbesi de giyemezsiniz.. Dolayısıyla avukat olmadığı halde avukat cübbesi giyen Acun Ilıcalı bilmeyerek de olsa suç işlemiştir. Yasa gereği bir rütbe veya kamu görevinin resmi elbisesini yetkisi olmadan, aleni ve başkasını yanıltacak bir şekilde giyen kişi 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası alır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.