Galatasaray duran toplarla zirvede!

Avusturyalı yardımcı hoca Sargon Duran, duran toplarda Galatasaray’ı 2 ayda coşturdu

Galatasaray duran toplarla zirvede!
Yayınlama: 26.12.2022
A+
A-

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde bu sezon duran toplardan hiç gol bulamamıştı. Hücumda en verimsiz aksiyonlardan biri olan duran top organizasyonları için Sargon Duran adlı antrenörle anlaşan sarı kırmızılılar, ekim ayında Avusturyalı koçla çalışmaya başlamıştı. Çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Galatasaray, 10 Ekim 2022 tarihinde Avusturyalı duran top antrenörü Sargon Duran’ı teknik ekibe katmıştı. Bu sezon oynadığı maçların hiçbirinde korner veya duran top organizasyonlarından gol bulamayan Galatasaray, eksikliği gidermek için 2 ayı aşkın süredir çalışıyordu.

İki gol de kornerden geldi

Son duran top golünü şubatta Mostafa Mohamed ile atan Galatasaray, dün oynanan İstanbulspor maçında iki korner golü buldu.

Bulduğu iki golle maçı 2-1 kazanan Galatasaray’da 2 ayı aşkın süredir devam eden duran top çalışmaları meyvesini vermiş oldu.

Galatasaray özellikle iç saha maçlarında kapanan rakiplere karşı kilidi çözmekte zorlandığı maçlarda duran top silahını kullanmak istiyor.

İlerleyen dönemde Sargon Duran ile çalışılan farklı duran top varyasyonları denenmeye devam edecek.

2022 Dünya Kupası’nda da birçok takımın kullandığı duran top organizasyonları dikkat çekmiş, özellikle Hollanda’nın çok etkili olduğu görülmüştü.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.