ABD Suriye’de PKK/YPG ile operasyonlara yeniden başladı

Geçtiğimiz günlerde PKK/YPG ile ortak tatbikatlar yapan ABD ordusu, şimdi de terör örgütü ile DEAŞ’a karşı operasyon düzenlemeye başladı.

ABD Suriye’de PKK/YPG ile operasyonlara yeniden başladı
Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

Pençe-Kılıç Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’ye ağır darbe indiren Türkiye, Suriye’nin Kuzeyi’ne kara harekatı düzenlemeyi planlarken, ABD’den skandal bir hamle daha geldi. ABD, bölgede tekrar terör örgütüyle yakınlaşmaya başladı.

YPG İLE TATBİKAT YAPTILAR

Geçtiğimiz günlerde yapılan askeri sevkiyatların ardından bölgede YPG ile ortak tatbikat düzenleyen ABD ordusu, bu kez de terör örgütüyle birlikte ortak operasyonlara başladı.

 

DEAŞ’A KARŞI OPEASYON BAŞLATTILAR

ABD Merkezi Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Rojava’da YPG ile DEAŞ’A karşı ortak operasyonların yeniden başladığını duyurdu. CENTCOM, operasyonlar sonucunda 5 DEAŞ üyesinin yakalandığını paylaştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kasım ayı içerisinde yaptığı grup toplantısında Suriye’nin Kuzeyi’ne yapılması planlanan harekatla ilgili, “Çıbanbaşı yerlerden başlayarak adım adım halledeceğiz. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.