Pınar Gültekin cinayeti davasında gerekçeli karar açıklandı

Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı, yargılandığı davada “haksız tahrik indirimi”yle 23 yıl hapis cezası almıştı. Tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı.

Pınar Gültekin cinayeti davasında gerekçeli karar açıklandı
Yayınlama: 25.06.2022
A+
A-

Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı, yargılandığı davada “haksız tahrik indirimi”yle 23 yıl hapis cezası almıştı. Tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçeli kararda “canavarca hisle hareket edilmedi” ifadeleri yer aldı. Kararda, “Avcı’nın, Gültekin’i yakmasının eziyet suçu değil cesedi ortadan kaldırmaya yönelik eylem olduğu” belirtildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de kayboldu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan eski sevgilisi Cemal Metin Avcı, çıkan kavgada Gültekin’i boğarak öldürdüğünü, cesedini bağ evindeki varile koyup yaktığını, üzerine de beton döktüğünü itiraf etti. Avcı’nın gösterdiği yerde bulunan varilde, Gültekin’in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme’ suçundan tutuklandı. Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı’nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklandı.

“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ”YLE 23 YIL HAPİS

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 20 Haziran’da görülen davanın 13’üncü duruşmasında, Cemal Metin Avcı’nın ‘canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme’ suçundan yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı’ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi ardından haksız tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıl hapse düşürdü. Tutuksuz kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar verildi.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda “Canavarca hisle hareket etmedi” denildi.  Kararda “Cemal Metin Avcı’nın, evlilik dışı ilişkilerini eşine ve çevresine söylemekle kendisini tehdit edip, hesabına kartsız para yatırtarak menfaat temin ettiği kaydedilen Pınar Gültekin’e duyduğu öfkeyle suçu işlediğinin dikkate alınmasıyla haksız tahrik hükümlerini uygulama şartlarının tamamının gerçekleştiği” belirtildi.

Gerekçeli kararda, “Sanık Cemal Metin Avcı’nın, yayla evine girdikten hemen sonra Pınar Gültekin’i boğazını sıkarak öldürmeye kalktığı ve eylemini bir an önce tamamlamak istediği, eziyet çektirme kastının bulunması halinde uzun süre eylemini devam ettirmesi gerektiği kaydedildi. Avcı’nın, profesyonel sağlık personeli olmadığı gözetildiğinde, Gültekin’in boğazını ölümü gerçekleştirecek nitelikte kırık oluşmasına neden olacak kadar sıktıktan sonra henüz ölmemiş olduğunu bilemeyebileceği, bu nedenle de yakma fiilini gerçekleştirmekteki amacının, eziyet çektirmeye yönelik olmayıp, cesedi yok ederek yakalanmaktan kurtulma ve suç delillerini yok etme amaçlı olduğu” belirtildi.

GÜLTEKİN AİLESİNİN AVUKATI EPÖZDEMİR’DEN KARARA TEPKİ

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir CNN TÜRK canlı yayında karar tepki gösterdi. Epözdemir, “Bir kadını öncesinde odunla sonra benzinle yakıyorsunuz, varilin içine koyuyorsunuz, sonra betonla örtüyorsunuz. Mahkeme bu eylemi “canavarca hisle” tanımlamıyor. Bu garabet bir karardır. Yaşarken yakıldığı adli tıp raporunda ortaya çıktı. 4 defa reddi hakim istedik. Maktulün özel hayatı yargılanıyormuş gibi bir durum var. Bugün kadın cinayetleriyle ilgili en önemli sorun haksız tahrik sorunudur. Burada da zanlı 3 ayrı savunma yaptı. Şantaj yaptı o yüzden yapmadı dedi. Hiçbir belge bilgi koyamadı. Erkek şiddeti, kadın cinayetlerini meşrulaştıran karar niteliğinde. Süreç devam ediyor. Bu hukuksuz karardan dönüleceği kanaatindeyim.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.