Avustralya Açık’ta heyecan başlıyor!

İlk kez 1905 yılında düzenlenen, sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık yarı başlıyor.

Avustralya Açık’ta heyecan başlıyor!
Yayınlama: 07.02.2021
A+
A-

Fransa Açık (Roland Garros), Wimbledon ve ABD Açık ile birlikte tenis sezonunun en önemli dört turnuvasından biri olan Avustralya Açık, bu yıl 8-21 Şubat tarihlerinde 109. kez organize edilecek.

Geçen yıl ülke genelindeki yangınların yol açtığı kayıpların gölgesinde gerçekleştirilen Avustralya Açık, 2021’de ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını durdurmak için alınan sıkı önlemler altında yapılacak.

Salgın nedeniyle 3 hafta ertelenen turnuvanın düzenleneceği Victoria eyaletinin spor bakanlığı, ilk 8 gün boyunca maçlara eşit dağılım yapılarak günde 30 bin seyircinin tribünlere alınmasına izin verdi.

Karara göre çeyrek finallerden itibaren de günde 25 bin seyirci kortlara alınacak. 14 gün sürecek organizasyon boyunca kapasitenin yüzde 50’sine denk gelen 390 bin kişi, karşılaşmaları tribünden takip edebilecek.

Tartışmalı karantina uygulaması

Avustralya’daki Kovid-19 protokolleri gereği yurt dışından gelenler, 14 gün zorunlu karantinada kaldığı için tenisçiler ve antrenörlerinin Melbourne’e seyahat etmesine 15 Ocak’tan itibaren izin verildi.

Fakat ülkeye iniş sonrası yapılan testlerde, mürettebat veya diğer yolculardan birinin sonucunun pozitif çıkması halinde, aynı uçakta bulunan sporcular da 14 gün süresince otel odasını terk edemedi. Oyuncuların bu süre boyunca antrenman yapmasına da izin verilmedi.

Sıkı denetimli karantinaya alınan 72 tenisçinin çoğu, çifte standarda sebep olduğunu savunduğu bu durumu eleştirdi. Kimi sporcular, otel odasında antrenman yapmaya çalıştıkları görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak tepki gösterdi.

Sonrasında karantinadaki tenisçilere özel hazırlık turnuvaları düzenlendi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.