Ferit Şahenk Galataport’u Katar varlık fonuna satmak istiyor

Ferit Şahenk Galataport’u Katar varlık fonuna satmak istiyor
Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

Bloomberg’de yer alan habere göre Ferit Şahenk, Galataport’u Katar varlık fonuna satmak istiyor. Satıştan elde edilecek gelirin 1,1 milyar dolarlık kredinin ödenmesinde kullanılacağı iddia ediliyor.

Bloomberg’de yer alan Asli Kandemir ve Kerim Karakaya imzalı habere göre konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler, Türk milyarder Ferit Şahenk, varlık fonunun İstanbul’un kalbinde bir kruvaziyer limanı ve alışveriş merkezi projesi satın alma potansiyeline olan ilgisini ölçmek için Katar Yatırım Otoritesi’ne başvurduğu iddiasında bulundu.

Galataport projesinin kısmen 1.02 milyar Avro (1.1 milyar $) kredi ile finanse edildiğini ve Şahenk’in olası bir satıştan elde edilecek geliri bu borcu ödemek için kullanmayı planladığını belirten ve görüşmelerin özel olması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, anlaşmanın henüz erken aşamada olduğunu söyledi.

2021 YILINDA AÇILMIŞTI

Şahenk’in Doğuş Grubu ve küçük ortağı Bilgili Holding tarafından 30 yıllık bir devlet sözleşmesi kapsamında inşa edilen 1,7 milyar dolarlık kruvaziyer limanı projesi gecikmelerle karşılaşmış ve 2021 yılında açılmıştı. İstanbul Boğazı’nda 1,2 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan limanın yılda ortalama 25 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon yolcu ağırlaması öngörülüyor.

Doğuş ve Bilgili’nin temsilcileri yorum yapmaktan kaçınırken QIA da yorum yapmayı reddetti.

5 MİLYAR DOLARA İSPANYOLLARA SATMIŞTI

Bir zamanlar Türkiye’nin en zengin iş insanı olan Şahenk, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.’deki hisselerini İspanyol BBVA’ya yaklaşık 5 milyar dolara sattıktan sonra otel, marina ve restoranlara büyük harcamalar yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.